Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα υπόπτου για την επίθεση στο μετρό

23 τραυματίες, οι 5 εκ των οποίων σοβαρά-Τα ευρήματα της αστυνομίας

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης αναζητά έναν άνδρα ο οποίος χθες Τρίτη έριξε δύο κανπνογόνα και στη συνέχεια άνοιξε πυρ σε βαγόνι του μετρό της πόλης, σε ώρα αιχμής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 23 άνθρωποι.

«Ήμασταν πραγματικά τυχεροί, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα», δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Κίτσαντ Σίγουελ.

Νέα Υόρκη: Τρομακτικά βίντεο από τους πυροβολισμούς σε βαγόνι του μετρό

Aστυνομία Νέας Υόρκης για επίθεση σε μετρό

Επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης: Ο άνδρας έδρασε μόνος του

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας έδρασε μόνος του και έφυγε αμέσως από το σημείο της επίθεσης.

Στις 08:24 (τοπική ώρα, 15:24 ώρα Ελλάδας), ώρα αιχμής, ο άνδρας που φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα «έριξε δύο καπνογόνα, γεμίζοντας καπνό το βαγόνι του μετρό. Στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον των επιβατών, την ώρα που ο συρμός εισερχόταν στον σταθμό της 36ης οδού», στη συνοικία Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, εξήγησε η Σίγουελ.

13 τραυματίες από σφαίρες- Οι 5 σοβαρά

Δέκα άνθρωποι επλήγησαν από τις σφαίρες, εκ των οποίων πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης - Τραυματίσθηκαν 16 πολίτες

Άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν είτε λόγω της εισπνοής καπνού είτε λόγω του πανικού που επικράτησε, καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν να βγουν από το βαγόνι που είχε γεμίσει καπνό. Κάποιοι λιποθύμησαν, όταν βγήκαν στην πλατφόρμα.

Η αστυνομία έχει περιγράψει τον δράστη ως έναν «μαύρο άνδρα», με ύψος περίπου 1.65 και «σωματώδη». Φορούσε ένα «πράσινο και πορτοκαλί γιλέκο εργασίας» και μια γκρι μπλούζα με κουκούλα.