Μαρόκο: Νεκρός ο 5χρονος που ανασύρθηκε από το πηγάδι

Τα διεθνή μέσα μετέδωσαν ότι βγήκε ζωντανός αλλά υπέκυψε στα τραύματά του

Τραγική κατάληξη είχε ο απεγκλωβισμός του 5χρονου Ραγιάν από το πηγάδι που είχε πέσει στο Μαρόκο. Μετά από πέντε ολόκληρες μέρες οι διασώστες ανέσυραν το παιδί.

Τα ξένα μέσα μεταδίδουν ότι ο 5χρονος ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε το παλάτι, μεταδίδουν τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης. 

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι και μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διασώστες είχαν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και είχαν κατεβάσει μπουκάλια με νερό. Η επιχείρηση διάσωσης διήρκησε ώρες λόγω και της φύσης του εδάφους. Όλα ξεκίνησαν από ένα παιχνίδι του πεντάχρονου κοντά στο σημείο και κατέληξαν σε εφιάλτη με την πτώση του. 

Μαρόκο: Τέταρτη ημέρα μάχης για τη διάσωση του Ραγιάν που έπεσε σε πηγάδι

Σύμφωνα με τους New York Times, μετά τον απεγκλωβισμό του οι γονείς του έδειχναν κουρασμένοι αλλά ήρεμοι καθώς τον έβγαζαν με φορείο και τον έβαζαν σε ασθενοφόρο που τον περίμενε. Μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε ένα ελικόπτερο που περίμενε σε παρακείμενο σημείο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο σε κοντινή πόλη.

Φωτογραφία: Apimages

Ο μικρός έπεσε σε βάθος 32 μέτρων, στον πάτο του πηγαδιού αλλά δεν μπόρεσαν να τον φτάσουν κάτω από το στενό φρεάτιο κι έτσι ξεκίνησαν το σκάψιμο.


Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star