Τα «γαλαζοαίματα» σενάρια διαδοχής της βασίλισσας Ελισάβετ

Σενάρια παραίτησης της βασίλισσας Ελισάβετ από τον βρετανικό θρόνο

Η κλονισμένη υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ ανησυχεί τους Βρετανούς ενώ ήδη φουντώνουν τα σενάρια για την επόμενη… γαλαζοαίματη μέρα. Αν και το παλάτι αρνείται πως τα πράγματα είναι σοβαρά, η μακροβιότερη μονάρχης μοιάζει να αποχαιρετά τους υπηκόους μέσα από μια συγκινητική δήλωση της. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Είναι χειρότερα από ότι νομίζουμε»

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι είναι περισσότερα από 50 χρόνια από τότε που ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ ήρθαμε στην Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας» είπε ο πρίγκιπας Έντουαρντ, μεταφέροντας, συγκινημένος, τη δήλωση της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, στην Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει τον χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υγεία της, την εμποδίζει να είναι παρούσα και το δημόσιο μήνυμα της δεν καθησυχάζει τους Βρετανούς ενώ από κάποιους θεωρείται ένας άτυπος αποχαιρετισμός. 

Λίγες μέρες πριν,  για πρώτη φορά στα 69 χρόνια της βασιλείας της απείχε από την ημέρα της μνήμης των  βετεράνων των πολέμων, στην θέση της  εμφανίστηκε η Κέιτ. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δε θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

Την ίδια στιγμή το μυστικοπαθές Buckingham Palace μιλάει απλά για έναν πόνο στην μέση. 

Τα… γαλαζοαίματα σενάρια διαδοχής 

Δύο ηχηρές απουσίες με νόημα από τη βασίλισσα που δεν κρύφττηκε και δεν άφησε ποτέ μόνο τον λαό της. Οι  Βρετανοί σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα με τα σενάρια να θέλουν τον πρίγκιπα Κάρολο να μην παραιτείται από τη γραμμή διαδοχής.

H Eλισάβετ είναι η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μόνη βασίλισσα που θυμούνται οι Βρετανοί από τότε που γεννήθηκαν. 

Η επίσημη αντίστροφη μέτρηση για την υγεία της Ελισάβετ ξεκίνησε τον Οκτώβριο όταν εμφανίστηκε με μπαστούνι ενώ αργότερα χρειάστηκε να νοσηλευτεί.