Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι στα… πόδια της!

Από τον Άιζενχάουερ στον… αγενή Τραμπ

Δείτε το ρεπορτάζ από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

H βασίλισσα Ελισάβετ παρέθεσε δεξίωση για τους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7). Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική δημόσια εκδήλωση στην οποία παρέστη μετά τον θάνατο του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αντιόπης Σωτηρίου, η μονάρχης υποδέχτηκε και τον Τζο Μπάιντεν, τον 13ο Αμερικανό πρόεδρο που συναντά στα 69 χρόνια της βασίλείας της. Μάλιστα, την Κυριακή θα πιουν τσάι στο Κάστρο Ουίνδσορ. 

Σύνοδος G7: Η σημαντικότερη των τελευταίων δεκαετίων

Η συνάντηση με τους Κένεντι έγινε σίριαλ

Ίσως η πιο πολυσυζητήμένη επίσκεψη ήταν αυτή του ζέυγους Κένεντι το 1961. Το πρώτο επίσημο δείπνο της Ελισσάβετ με πρόεδρο, έγινε επεισόδιο στην πετυχημένη σειρά «Το Στέμμα». 

Ο μόνος πρόεδρος που δεν συνάντησε ποτέ ήταν ο Λίντον Τζόνσον. Αλλά ο διάδοχός του, Ρίτσαρντ Νίξον κάταφερε να επισκεφθεί το παλάτι το 1969.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτά είναι τα μυστικά της μακροζωίας της!

Τα παράξενα των προεδρικών συναντήσεων με τη βασίλισσα

Το 1976 η βασίλισσα χόρεψε στην Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο Τζέραλντ Φορντ. Έναν χρόνο μετά συνάντησε τον Τζίμι Κάρτερ. Ο Κάρτερ αντί να υποκλιθεί, φίλησε τη μητέρα της βασίλισσας στα χείλη!

Το 1982 ο Ρόναλντ Ρίγκαν έκανε μαζί της ιππασία, ενώ το 1991 ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος την πήγε σε αγώνα μπέιζμπολ. Ακολούθησαν, Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους ο νεώτερος.

Το μυστικό της βασίλισσας Ελισάβετ και τα απόρρητα έγγραφα που την «καίνε»

Tο 2009, o Μπαράκ Ομπάμα παρέβη την εθιμοτυπία και μίλησε πάνω στον βρετανικό εθνικό ύμνο. Μετά η Μισέλ Ομπάμα αγκάλιασε την βασίλισσα. Όμως ο Ντόναλτ Τραμπ ήταν αυτός που τίναξε στον αέρα το πρωτόκολλο όταν περπάτησε μπροστά απο την Ελισσάβετ και της γυρίσε την πλάτη!

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR