Κορωνοϊός: Πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους τουρίστες ζητά η Σαρδηνία

Τι ζήτησε από τον Ντράγκι ο περιφερειάρχης της περιοχής

Στιγμιότυπα από τη ζωή στην Ιταλία εν μέσω lockdown. AP Hub Videos

Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τους τουρίστες ζήτησε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας, από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι.

Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού η Αυστρία 

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο περιφερειάρχης αναφέρει:

«Αρκετό καιρό μετά την εμφάνιση του δεύτερου κύματος, η Σαρδηνία σβήνει και πάλι τις εστίες της πανδημίας, αλλά πρέπει να μπορούμε να ελέγχουμε τις εισόδους, ώστε να αποφύγουμε την εμφάνιση νέου κύματος του ιού. Η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Σαρδηνίας και των κατοίκων της για να τους εγγυηθεί ασφάλεια και ευημερία».

Ο Σολίνας πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις των δικαιώνουν, αναφέροντας ότι από Ελλάδα μέχρι την Νέα Ζηλανδία και τις Κανάριες νήσους, θέλουν να εφαρμόσουν την πρωτοβουλία του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σαρδηνία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα το προηγούμενο καλοκαίρι λόγω τουρισμού

Η Σαρδηνία αποτελεί κύριο τουριστικό προορισμό, κυρίως για τους Ιταλούς που ζουν στις βόρειες περιφέρειες της χώρας.

Το περασμένο καλοκαίρι, η θεαματική αύξηση των κρουσμάτων στο νησί αποδόθηκε στη μαζική άφιξη τουριστών και στο ότι δεν έγιναν μαζικά τεστ, κάτι που είχε ζητήσει ο περιφερειάρχης.

Στο μεταξύ, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προχώρησε στην επανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον Τύπο, μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες ο Ντράγκι θέλει να έχει εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός της χώρας, ώστε η Ιταλία να καταστεί ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.