Αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ - «Θα επιστρέψω»

Άφησε σημείωμα για τον νέο πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αποχώρησε σήμερα από τον Λευκό Οίκο με το προεδρικό ελικόπτερο «Marine One», λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν

Κατά την αποχώρησή του, βγήκε από τον Λευκό Οίκο μαζί με τη σύζυγό του, Μελάνια, και κατευθύνθηκε πρώτα προς τους δημοσιογράφους με τους οποίους συνομίλησε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Στο πλευρό του η σύζυγός του, Μελάνια / AP Images

«Ευχαριστώ» είπε σε δηλώσεις του έξω από τον Λευκό Οίκο και αναφέρθηκε στα επιτεύγματά του κατά την προεδρία του. Μάλιστα, δήλωσε ότι η Μελάνια «αγαπά τους Αμερικανούς». Χαιρέτησε και επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια κατευθύνονται προς το «Marine One» / AP Images

Το ελικόπτερο έκανε έναν μικρό γύρο πάνω από την Ουάσιγκτον και στη συνέχεια προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση «Άντριους». Εκεί τον περίμενε μια αποχαιρετιστήρια φιέστα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια στη στρατιωτική βάση «Άντριους» στην Ουάσιγκτον / AP Images

Τραμπ: «Ήταν τιμή μου να είμαι πρόεδρός σας»

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ» τόνισε ο Τραμπ κατά τις τελευταίες του δηλώσεις στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. «Είστε υπέροχοι άνθρωποι» είπε προς την οικογένειά του και τον αμερικανικό λαό, «ήταν τιμή μου να είμαι πρόεδρός σας».

«Πάντα θα μάχομαι για εσάς. Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις. Το μέλλον αυτής της χώρας δεν υπήρξε ποτέ καλύτερο. Εύχομαι στην καινούργια κυβέρνηση καλή τύχη» πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του Τζο Μπάιντεν.

«Αντίο. Σας αγαπάμε. Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» τόνισε κλείνοντας.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Τραμπ πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα / AP Images

Από τη μεριά της η Μελάνια σημείωσε ότι ήταν μεγάλη της τιμή να βρίσκεται στο πλευρό του ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως δε θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία Μπάιντεν. Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 150 χρόνια και «σπάει» την αμερικανική παράδοση.

Άφησε σημείωμα για τον Μπάιντεν

Ο Τραμπ δεν έχει επικοινωνήσει καθόλου με τον Τζο Μπάιντεν, από τότε που εξελέγη νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Δεν έχουν μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο, ούτε δια ζώσης. 

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο Τραμπ λίγο πριν φύγει από τον Λευκό Οίκο, άφησε ένα σημείωμα για τον Μπάιντεν. Το περιεχόμενό του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Το ίδιο έκανε και η Μελάνια, η οποία άφησε έναν φάκελο για τη Τζιλ Μπάιντεν.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε χθες το τελευταίο του μήνυμα ως πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο, προτρέποντας τον αμερικανικό λαό να προσευχηθεί για τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ / AP Images

Κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του που διήρκησε 20 λεπτά, αναφέρθηκε και στα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο που σόκαραν ολόκληρο τον κοσμό. «Όλοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο. Η πολιτική βία δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή» τόνισε. 

Ντόναλντ Τραμπ: «Όλοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο»

Δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που ένωσε τα έθνη του κόσμου «για να αντιμετωπίσουν την Κίνα». «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούργιο πόλεμο» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στο κίνημα Τραμπ, σημείωσε ότι τώρα ξεκινάει. «Τώρα, καθώς ετοιμάζομαι να παραδώσω την εξουσία σε μια νέα διοίκηση το μεσημέρι την Τετάρτη, θέλω να γνωρίζετε ότι το κίνημά μας μόλις ξεκίνησε» είπε.

Ο Τραμπ έκλεισε το μήνυμά του ευχαριστώντας τη σύζυγό του, Μελάνια, την οικογένειά του, τους συνεργάτες του και τις μυστικές υπηρεσίες αλλά και τον αμερικανικό λαό που τον στήριξε.