Οχυρώνεται η Ουάσινγκτον ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν
Εκατό προεδρικές χάρες ετοιμάζεται να απονείμει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου Μπάιντεν.
Ενωτικός τώρα ο Τραμπ – Το νέο του μήνυμα μετά την παραπομπή του σε δίκη
Σύμφωνα με τον Guardian, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λένε ότι ο Τραμπ έχει συζητήσει ιδιωτικά με συμβούλους του για το αν πρέπει να απονείμει χάρη και στον εαυτό του. Ήδη από την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με δικά του άτομα, όπως ο γαμπρός του και η κόρη του, για να καταρτίσει τη λίστα αιτημάτων για χάρη.
Ένα από τα πρόσωπα που θα λάβουν χάρη είναι ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο επί χρόνια προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ο οποίος ηγήθηκε των νομικών προσπαθειών για την ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών του Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το CNN, ο τελικός κατάλογος των ευνοημένων από τις προεδρικές χάρες, αναμένεται να περιλαμβάνει περιπτώσεις της ποινικής δικαιοσύνης, καθώς και πιο αμφιλεγόμενες για πολιτικούς συμμάχους και φίλους.
«Μέση Ανατολή» θυμίζει η Ουάσινγκτον - Οι αλλαγές που υπόσχεται ο Μπάιντεν
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη σε 94 άτομα, τα περισσότερα εξέχοντα πρόσωπα που εμπλέκονται στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ για συνωμοσία με τη Ρωσία.