Ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα μετά από εκτόξευση ρουκέτας

Η ισραηλινή επιδρομή είχε ως στόχο θέση της Χαμάς

Ο στρατός του Ισραήλ εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας αεροδρομική επιδρομή ενάντια σε θέση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, η ισραηλινή επιδρομή στη Ράφα προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, ενώ δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Η ρουκέτα που εκτοξεύθηκε νωρίτερα χθες από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνούν οι ισλαμιστές της Χαμάς, εναντίον του νότιου Ισραήλ, επίσης δεν προκάλεσε τραυματισμούς, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια από καμιά παλαιστινιακή οργάνωση.

Η προηγούμενη εκτόξευση ρουκέτας εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τον παλαιστινιακό θύλακα καταγράφηκε τη 15η Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής στον Λευκό Οίκο των συμφωνιών εξομάλυνσης των σχέσεων δύο αραβικών χωρών του Κόλπου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν, με το Ισραήλ.

Ισραήλ: Bομβάρδισε τη Γάζα λίγες ώρες μετά τις συμφωνίες με ΗΑΕ - Μπαχρέιν

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τον Σεπτέμβριο η οργάνωση Χαμάς και το Ισραήλ είχαν συμφωνήσει για την αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας, με τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την επαναφορά της κατάπαυσης του πυρός, ύστερα από μεσολάβηση του Κατάρ.

Η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό. Από το 2007 η περιοχή ελέγχεται από τη παλαινιακή οργάνωση Χαμάς, την οποία οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατική».