ΗΠΑ: Το Twitter έβαλε στάμπα «Fake News» σε αναρτήσεις του Τραμπ

Οργισμένη η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου

Οι δηλώσεις του Τραμπ σχετικά με την προληπτική θεραπεία που λαμβάνει για τον κορωνοϊό / Reuters

Το Twitter «συμβούλευσε» τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να είναι πιο ενημερωμένος σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στις οποίες αναφερόταν η ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. 

Το δημοφιλές μέσο μάρκαρε την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου με ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο ως ένδειξη ότι η είδηση που ανήρτησε είναι ψευδής.

Online έγκλημα στις ΗΠΑ: Γιος σκότωσε τον πατέρα του εν μέσω τηλε-συνεδρίας

Πιο συγκεκριμένα, η ένδιεξη αυτή καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.

Οργισμένη η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου

Με τη σειρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την κίνηση των διαχειριστών του να επισημάνουν τις αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές.

Ο Τραμπ κατήγγειλε με δύο αναρτήσεις στο Twitter ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».

Tραμπ: Ο λόγος που δε φοράει μάσκα μπροστά στους δημοσιογράφους

«Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», υποστήριστε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.