Μίσιγκαν: Οπλισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Καπιτώλιο

Ζήτησαν την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Βίντεο από τη διαδήλωση εντός και εκτός του Καπιτωλίου στο Μίσιγκαν / Reuters

Πανικός προκλήθηκε την Πέμπτη στο Καπιτώλιο της αμερικανικής πολιτείας Μίσιγκαν, όταν διαδηλωτές, πολλοί εξ αυτών οπλισμένοι, διέκοψαν τη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών και απαίτησαν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανσημίας του κορωνοϊού. 

Πρωτομαγιά 2020: Πώς γιορτάστηκε σε όλο τον κόσμο;

Οι δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Καπιτωλίου, μερικοί από αυτούς κρατώντας τουφέκια. Μάλιστα, κανείς δε φορούσε προστατευτική μάσκα, εκτόw από ορισμένους που είχαν καλύψει το πρόσωπό τους με μαντίλι. 

Οπλισμένος διαδηλωτής έξω από το Καπιτώλιο / AP Images

Έξω από το Καπιτώλιο, διαδηλωτές κράταγαν ένα πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν σύνθημα εναντίον του περιορισμού με φωτομοντάζ που μετατρέπει τη δημοκρατική κυβερνήτρια της πολιτείας Γκρέτσεν Γουίτμερ στον Αδόλφο Χίτλερ.

Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Το Μίσιγκαν ενωμένο υπέρ της ελευθερίας» οργάνωσε την εν λόγω κινητοποίηση, την οποία ονόμασε «αμερικανική πατριωτική συγκέντρωση».

Covid-19: Πάνω από 230.000 νεκροί και 3,2 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οπλοφορία μέσα στο Καπιτώλιο είναι νόμιμη, όπως και στην υπόλοιπη πολιτεία Μίσιγκαν. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά τον Απρίλιο που διαδηλωτές, αρκετοί οπλισμένοι, συγκεντρώθηκαν στο Λάνσινγκ για να απαιτήσουν να αρθούν άμεσα τα μέτρα περιορισμού στο Μίσιγκαν.