Apple και Google «κυκλοφορούν» τεχνολογία ανίχνευσης κρουσμάτων κορωνοϊού

Στις 29 Απριλίου θα γίνει διαθέσιμη

Στις 28 Απριλίου αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σε προγραμματιστές η τεχνολογία που αναπτύσσουν Apple και Google για την ανίχνευση κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση έκανε ο Tim Cook στον Ευρωπαίο Επίτροπο Thierry Breton, σε διαδικτυακή συνάντηση που είχαν.

Κενό ασφαλείας στο 13033: Τι πρέπει να κάνετε αν λάβετε αυτό το μήνυμα

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Breton πίεσε την Apple να εγγυηθεί ότι η τεχνολογία θα συμβαδίζει με τους κανονισμούς της ΕΕ περί ιδιωτικότητας, όντας ανώνυμη, εθελοντική, διαφανής, προσωρινή, ασφαλής και διαλειτουργική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει ότι θα εγκρίνει τη χρήση της τεχνολογίας για ένα περιορισμένο διάστημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μόνο εάν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς.

Βρέθηκε κενό ασφαλείας στα iPhones και στα iPads της Apple από το 2018

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία αναπτύσσει επίσης τη δική της αντίστοιχη εφαρμογή, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Μαΐου, όταν θα αρχίσουν τα αίρονται και τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα.

Γαλλία: Σχέδιο για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από 11 Μαΐου

Η Γαλλία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Bluetooth γι’ αυτόν τον σκοπό, όπως και οι Google – Apple, ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές πώς θα γίνει αυτό, αφού η Apple έχει αυστηρούς περιορισμούς όσον αφορά τη χρήση δεδομένων Bluetooth από εφαρμογές άλλων παρόχων.