Αισιοδοξία στο Βέλγιο: Μειώνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Αισθητή η πτώση του αριθμού των νέων εισαγωγών

Ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, επισκέφτηκε νοσοκομείο αναφοράς στις Βρυξέλλες / Reuters

Μειώνεται για δεύτερη ημέρα ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στα βέλγικα νοσοκομεία, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές. Ταυτόχρονα μειώνεται για σήμερα, Πέμπτη, και ο αριθμός των νέων εισαγωγών, αλλά και ο αριθμός των ασθενών σε αναπνευστική υποστήριξη.

Βέλγιο: Μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ- 185 νέοι θάνατοι

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες διεξήχθησαν περί τις 4.300 τεστ για τον Covid 19 και από αυτά, θετικά στον ιό ήταν 1.580. Το σύνολο των κρουσμάτων στο Βέλγιο από την αρχή της κρίσης έφτασε τα 24.983 άτομα. Επιπλέον 459 ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομείο, ενώ 483 θεραπεύθηκαν και πήραν εξιτήριο.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν στα νοσοκομεία 5.590 άτομα, ενώ 5.164 έχουν θεραπευθεί από την αρχή της κρίσης και έχουν εξέλθει από αυτά. Εννέα ακόμα ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ 1.285 βρίσκονται σε ΜΕΘ συνολικά. Οι ασθενείς σε αναπνευστική υποστήριξη μειώθηκαν κατά 12, με 996 να παραμένουν σε υποστήριξη. Τέλος καταγράφονται 283 θάνατοι, 2.523 από την αρχή της κρίσης.

Βέλγιο: 1.661 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες - Η κατάσταση σταθεροποιείται

Οι Αρχές καλούν τον πληθυσμό να ακολουθεί τις επίσημες συστάσεις και να αποφεύγει τις ψευδείς συμβουλές που διακινούνται από ύποπτους κύκλους σε κοινωνικά δίκτυα και οι οποίες είναι πάντα επικίνδυνες, βλαπτικές και αντιεπιστημονικές.