«Εγκλωβισμένοι» στο Περού 30 Έλληνες: Κάνουν έκκληση για να επιστρέψουν

«Μακάρι να ήμουν Ελλάδα και ας καθόμουν καραντίνα δυο μήνες»

Ο Γολγοθάς για τους Έλληνες οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στο Περού λόγω κορωνοϊού συνεχίζεται. Μέσω του Star περιγράφουν τον εφιάλτη τους και κάνουν έκκληση για βοήθεια. Την ίδια ώρα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν στην πατρίδα περισσότεροι από 200 Έλληνες που είχαν αποκλειστεί στην Ιταλία. Στο λιμάνι της Πάτρας, όπου στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση επικράτησε συγκίνηση, καθώς μητέρες περιμέναν αγωνιωδώς τα παιδιά τους.

Κορωνοϊός: Τρεις Έλληνες από ΗΠΑ εγκλωβίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη

Συνολικά 30 Έλληνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Περού και ζουν τον δικό τους εφιάλτη. Μάλιστα, κάνουν έκκληση μέσω του Star ώστε να επαναπατριστούν άμεσα, καθώς έχουν έρθειο αντιμέτωποι με τον στρατιωτικό νόμο του Περού λόγω κορωνοϊού και έχουν αποκλειστεί.

Ανάμεσα τους και ο γνωστός σέρφερ Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του από την Πάργα που είναι εγκλωβισμένοι στη Λίμα. 

«Ξαφνικά ο πρωθυπουργός του Περού χωρίς καμία προειδοποίηση έκλεισε τα σύνορα για όλους. Είμαστε σε ένα ξενοδοχείο, τα λεφτά μας τελειώνουν. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είμαστε αποκλεισμένοι δεν ξέρουμε ποτέ θα φύγουμε και πρέπει να επαναπατριστούμε», αναφέρει στο Star o γνωστός σέρφερ. 

Αγώνας δρόμου για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από το εξωτερικό

Εγκλωβισμένο στο Κούσκο και ένα ζευγάρι Ελλήνων φωτογράφων 

Εγκλωβισμένοι εκτός πατρίδας είναι και ένα ζευγάρι Ελλήνων που έχει αποκλειστεί στο Κούσκο του Περού, λόγω κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει αγανακτισμένος ο Έλληνας φωτογράφος «Μακάρι να ήμουν Ελλάδα και ας καθόμουν καραντίνα δυο μήνες. Το να είσαι μακριά από το σπίτι σου σε ένα χώστε με κοινή κουζίνα να μαγειρεύεις πιο πολλές πιθανότητες έχεις να κολλήσεις»

Επαναπατρίστηκαν 244 Έλληνες με πλοίο από Ιταλία

Λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ το πλοίο από την Ανκόνα της Ιταλίας δένει στο λιμάνι της Πάτρας.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αστυνομικοί και πυροσβέστες βρίσκονται σε θέσεις μάχης, ενώ κάποιες μανούλες ανυπομονούν να αντικρύσουν ξανά τα παιδιά τους που είχαν πάει για erasmus.  

Για τους επιβάτες που δεν έχουν κάποιον να τους περιμένει, υπάρχουν υπηρεσιακά λεωφορεία της πυροσβεστικής. 

Κορωνοϊός: Έφτασε το καράβι από την Ιταλία με φοιτητές και εργαζόμενους

Όλοι μπαίνουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό  

Από σήμερα ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο φιλοξενεί Έλληνες επαναπατρισθέντες για 14 ημέρες. Αυτό σε συνδυασμό με την απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει δημιουργήσει ένα πρώτο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Κορωνοϊός: Πρόστιμα σε ταξιδιώτες που παραβίασαν την καραντίνα

Όσοι σπάνε την καραντίνα, το πληρώνουν, ενώ ήδη 13 άτομα έφαγαν πρόστιμο 5000 ευρώ ο καθένας γιατί αψήφησαν την πανδημία και βγήκαν έξω από το σπίτι τους.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.