Ισπανία: Μαστίζει ο κορωνοϊός-Η χώρα έχασε 324 πολίτες της μέσα σε μία μέρα

Αύξηση 32% στους θανάτους εντός 24ωρου

Κέντρο συνεδριάσεων στη Μαδρίτη μετατράπησε σε νοσοκομείο για ασθενείς με κορωνοϊό- βίντεο Reuters

Μαστίζει η πανδημία και την Ισπανία. Χθες Σάββατο καταγράφηκε αύξηση 32% στους θανάτους, συγκριτικά με την Παρασκευή.
Ο αριθμός των νεκρών έφτασε χθες τους 1.326 (από 1.002 που ήταν χθες), δηλαδή 324 θάνατοι μέσα σε μία μέρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας που ανακοινώθηκαν χθες μεσημέρι.

«Σαρώνει» την Ιταλία ο κορωνοϊός - Στους 793 οι νεκροί σε 24 ώρες!

Οι αρχές ενισχύουν τον έλεγχο των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλει στους πολίτες.

Εκατοντάδες χιλιάδες χειρουργικές μάσκες διανεμήθηκαν, νέα ξενοδοχεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία για την υποδοχή ασθενών και εκατοντάδες χιλιάδες διαγνωστικά τεστ αναμένονται για να αυξήσουν τη δυνατότητα ελέγχου των ύποπτων κρουσμάτων.

«Κανείς δεν ξέρει πότε θα κορυφωθεί η επιδημία στη χώρα»

«Τα κρούσματα αυξάνονται και θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες ημέρες», προειδοποίησε η Μαρία Χοσέ Σιέρα, αξιωματούχος του Κέντρου Προειδοποίησης και Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων σε συνέντευξη Τύπου.
«Κανείς δεν ξέρει» πότε θα κορυφωθεί η επιδημία στη χώρα, τόνισε.

24.926 κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων αγγίζει τα 24.926, σημειώνοντας αύξηση σε όλη τη σχεδόν κατά 25% από την Παρασκευή, (19.980 κρούσματα την Παρασκευή) σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η Ισπανία είναι η τρίτη χώρα που έχει επιβεβαιώσει τα περισσότερα κρούσματα, μετά την Κίνα και την Ιταλία και πριν από το Ιράν, αλλά τα στοιχεία αυτά θα σταθμιστούν καθώς βασίζονται στον αριθμό των τεστ που διενεργήθηκαν.

Η θνησιμότητα φτάνει το 5,3% των κρουσμάτων, με μέγιστο ποσοστό 9% στην περιοχή της Μαδρίτης, την πλέον πληγείσα με το 60% των θανάτων. Η θνησιμότητα αφορά βασικά τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 70 ετών, ειδικά την ομάδα άνω των 80 ετών, δήλωσε η Σέρα. Σχεδόν το 70% των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι άνω των 60 ετών.  Οι ασθενείς κάτω των 20 ετών αντιπροσωπεύουν το 1% έως 2% των νοσηλευόμενων.