Στο βίντεο του Reuters ασθενείς παίρνουν εξιτήριο από νοσοκομείο της Ουχάν- Η επαρχία Χουμπέι είχε μόνο ένα νέο κρούσμα σήμερα!
Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη κάλεσε σήμερα τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν τα «πλέον τολμηρά» μέτρα, ενώ νωρίτερα αξιωματούχος του ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό SARS-CoV-2, δύο εργαζόμενοι.
«Κάθε χώρα, χωρίς εξαιρέσεις, οφείλει τα λάβει το πλέον τολμηρά μέτρα για την ανάσχεση ή την επιβράδυνση της απειλής του ιού», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, υπενθυμίζοντας ότι η Ευρώπη είναι «το επίκεντρο» της πανδημίας. Ο ΠΟΥ-Ευρώπη περιλαμβάνει 53 χώρες, τόσο ετερόκλητες όσο η Ρωσία και η Ανδόρα, η Γερμανία και το Τατζικιστάν.
Κορωνοϊός: Για κάθε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα πιθανόν να υπάρχουν άλλα δέκα
Π.Ο.Υ: «Δύο εργαζόμενοι μας έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό»
«Οι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει από τα γραφεία και άρχισαν να έχουν συμπτώματα όταν ήταν σπίτι τους. Έγιναν τεστ και επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19. Κατά συνέπεια έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα», δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ εκπρόσωπος του ΠΟΥ στους δημοσιογράφους.
Στο έλεος του κορωνοϊού η Ισπανία - 2.000 νέα κρούσματα
Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ανακοινωθεί ένα κρούσμα στην έδρα του ΟΗΕ καθώς και ένα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, που βρίσκονται στη Γενεύη.
Στον ΠΟΥ, την υπηρεσία, που ηγείται της διεθνούς μάχης κατά της πανδημίας και έχει επίσης την έδρα της στην Ελβετία, εργάζονται περίπου 2.400 άνθρωποι. Πλέον οι περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι για να περιοριστεί κατά το δυνατόν η μετάδοση του ιού.
Στην Ελβετία έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, με τον αριθμό τους να έχει ξεπεράσει τα 2.200.