Θαύμα στα χαλάσματα: Διέσωσαν μητέρα και το δίχρονο κοριτσάκι της

«Κάντε γρήγορα η κόρη μου πεθαίνει»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται στα χαλάσματα των κτιρίων που συνέθλιψε ο Eγκέλαδος στην επαρχία Ελαζίγ, της Ανατολικής Τουρκίας.

Σεισμός Τουρκία: Στους 35 οι νεκροί – 700 οι μετασεισμοί μέχρι στιγμής

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων που συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, δίνοντας μάχη με τον χρόνο, έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής ζωντανούς 45 ανθρώπους. 

 Ανάμεσά τους μια μητέρα με την μόλις δύο ετών κόρη της, οι οποίες παρέμειναν εγκλωβισμένες στα συντρίμμια του σπιτιού τους για 28 ώρες. 

Σχετίζεται ο σεισμός στην Τουρκία με την Ελλάδα;

Εικόνες από τη διάσωσή τους κάνουν τον γύρο του κόσμου και προκαλούν ρίγος. Μητέρα και κόρη έμεναν στην περιοχή Μουσταφά Πασά. 

Διασώστες άκουσαν τις φωνές της μητέρας, που απελπισμένη καλούσε σε βοήθεια. Η γυναίκα τους εκλιπαρούσε να κάνουν γρήγορα για να απεγκλωβίσουν τη μικρή Γιουσρά. 

Σεισμός Τουρκία: Σε κηδεία στο Ελαζίγ παρευρέθηκε ο Ερντογάν

«Κάντε γρήγορα η κόρη μου πεθαίνει», έλεγε κλαίγοντας, ενώ οι διασώστες με κόπο προσπαθούσαν να κρατήσουν τους δικούς τους λυγμούς, σπάζοντας τις πέτρες για τις απεγκλωβίσουν. 

Μετά από 28 ολόκληρες ώρες η μικρή Γιουσρά διεσώθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα απεγκλωβίστηκε και η μητέρα της Αϊσέ Γιλντίζ. Ο σύζυγός της δυστυχώς είναι ανάμεσα στους νεκρούς, ο αριθμός των οποίων αγγίζουν τους 35.

Οι διασώστες συνέχιζαν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

Μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή 17 ώρες μετά την κατάρρευση του σπιτιού της. 

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.