Λάδι στη φωτιά από Ερντογάν: Στέλνει στρατό σε Λιβύη

Βολές κατά Ελλάδας: Τα σχέδια της έχουν αποτύχει

«Η Τουρκία ήδη στέλνει σταδιακά στρατό στη Λιβύη», ανακοίνωσε απόψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη στο CNN Turk.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως η χώρα του ξεκίνησε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, με σκοπό την ενίσχυση της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, στην Τρίπολη, υπό τον πρωθυπουργό, Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Η Βουλή της Λιβύης ακυρώνει τη στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία

Η αποστολή των στρατευμάτων γίνεται παρά το γεγονός ότι το Σάββατο το διεθνώς αναγνωρισμένο κοινοβούλιο της Λιβύης ψήφισε για την ακύρωση της στρατιωτικής συμφωνίας με την Τουρκία.

«Δεν μας ενοχλεί η καταδίκη της Σαουδικής Αραβίας. Τουναντίον, εμείς καταδικάζουμε την ανακοίνωση του Ριάντ», δήλωσε, εξάλλου, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει πρόσφατα η Σαουδική Αραβία, καταδικάζοντας την αποστολή στρατευμάτων στην Τρίπολη.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία είναι ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στο Ιράκ, χαρακτηρίζοντας ως τέτοιες τις πρόσφατες επιθέσεις των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, λέγοντας πως «τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αποτύχει».