Μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ από τη Μέρκελ- «Η Ε.Ε είναι ο εγγυητής για την ευημερία και τη σταθερότητα»

Κάλεσε τα υπόλοιπα κράτη- μέλη να αναλύσουν την κατάσταση με σωφροσύνη, ζητώντας να μην γίνει βίαιη εξαγωγή συμπερασμάτων

​Μετά το ιστορικό δημοψήφισμα των Βρετανών και την απόφαση της πλειοψηφίας του λαού για έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σηματοδοτούνται ραγδαίες εξελίξεις για την Ευρώπη. Η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της, έστειλε μήνυμα ενότητας στα υπόλοιπα 27 κράτη- μέλη της Ε.Ε και επισήμανε τα οφέλη στη ζωή των ανθρώπων, οι οποίοι είναι πολίτες χωρών που ανήκουν στην Ε.Ε.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να υποβαθμίσουμε, η σημερινή ημέρα αποτελεί τομή για την Ευρώπη και τη διαδικασία ενοποίησής της» και συνέχισε:
«Τα υπόλοιπα 27 κράτη - μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση με σωφροσύνη και να πάρουμε από κοινού τις σωστές αποφάσεις, χωρίς τη διεξαγωγή βίαιων συμπερασμάτων. Η Ευρώπη είναι πολυσχιδής. Είναι πολλοί και διαφορετικοί οι άνθρωποι στην Ευρώπη και διαφορετικής μορφής είναι οι προσδοκίες που υπάρχουν από κάθε λαό. [...].Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες της Ευρώπης θα μπορέσουν να αισθανθούν πόσο βοηθά η Ε.Ε. στη βελτίωση της προσωπικής τους ζωής. Σ’έναν κόσμο ο οποίος συνεχώς ενώνεται, οι απαιτήσεις γίνονται πολύ μεγάλες και τα κράτη- μέλη από μόνα τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις απαιτήσεις. Η Ε.Ε είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς χώρους στον κόσμο και είναι ο εγγυητής για την ευημερία, τη σταθερότητα και την ειρήνη».
Σχετικ�� με το Brexit ανέφερε ότι: «Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ιστορική συνείδηση. Η Ε.Ε. είναι αποτέλεσμα της μεταπολεμικής προσπάθειας για ειρήνη» και κατέληξε:
«Βλέπουμε τα αποτελέσματα των πολέμων και των συγκρούσεων σε άλλες χώρες. Έχω ήδη καλέσει τον Ντόναλντ Τουσκ, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον Φρανσουά Ολάντ σε συζητήσεις για το μέλλον. Οι διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία θα δημιουργήσουν τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε