Μακελειό χωρίς τέλος στη Συρία: 46 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση

Συγκλονιστικές σκηνές σε βίντεο

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε διπλή βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο, προθήκες κτηρίων, σταθμευμένα αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά καταστράφηκαν.
Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τις επιθέσεις ανέφερε επίσης η ΜΚΟ, η οποία αντλεί τις πληροφορίες της από εκτεταμένο δίκτυο γιατρών και μαχητών σε όλη τη χώρα.
Η πλειονότητα των θυμάτων φέρεται να ήταν πολίτες, ενώ ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί λόγω της ύπαρξης πολλών σοβαρά τραυματισμένων. Ο διοικητής της επαρχίας της Χομς Ταλάλ Μπαράζι είχε ανακοινώσει ότι ο απολογισμός ανέρχεται σε 17 νεκρούς και 29 τραυματίες.
Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με πυκνό σύννεφο σκόνης να έχει καλύψει το σημείο της επίθεσης, στο προάστιο Αλ Ζάχρα. Στις ίδιες εικόνες φαίνονται πυροσβέστες να τρέχουν μέσα σε ερείπια, ενώ άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και πολ��τες προσπαθούν να ανοίξουν ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσουν ένα άτομο. Σε κοντινή απόσταση, απανθρακωμένο πτώμα μεταφερόταν πάνω σε φορείο από το συνεργείο Πρώτων Βοηθειών…