Ισχυρότερος άνδρας του κόσμου ο Πούτιν

Παραμένει ακλόνητος στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes

​Ακλόνητος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην πρώτη θέση της λίστας Forbes με τους ισχυρότερους ανθρώπους, είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τι και αν πολλές φορές δέχεται επικρίσεις; Αυτό δεν έχει επηρεάσει καθόλου τη δύναμή του.

Στη λίστα του Forbes για το 2015, ο Ρώσος πρόεδρος ακολουθείται από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα... διολίσθησε στην τρίτη θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζινπινγκ.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Μπιλ Γκέιτς (6ος), η επικεφαλής της αμερικανικής Fed, Τζάνετ Γιέλεν (7η), o πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον (8ος), ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι(9os) και ο CEO της Alphbet Λάρι Πέιντζ. Στην 11η θέση βρίσκεται ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Προκειμένου να καταλήξουν στην τελική κατάταξη – η οποία περιλαμβάνει συνολικά 73 άνδρες και γυναίκες – οι δημοσιογράφοι του γνωστού περιοδικού εξέτασαν τη δύναμη που έχουν οι αποφάσεις των υποψηφίων να επηρεάσουν τη ζωή εκατ. ανθρώπων, εάν η δύναμή τους διαχέεται σε παραπάνω από έναν τομέα, τα κεφάλαια τα οποία μπορεί να διαχειρίζονται και τέλος τον εάν μπορούν αλλά και πώς να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δύναμή τους.