Χαροπαλεύει ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Σάσεξ-Συγκλονιστικές ιστορίες

Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες

​Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο που δείχνει καρέ καρέ την συντριβή αεροπλάνου επιδείξεων σε αυτοκινητόδρομο στο Σάσεξ. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι επτά τουλάχιστον νεκροί και δεκάδες τραυματίες ενώ ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται.

Το αεροσκάφος, το οποίο ήταν μονοθέσιο Hawker Hunter, χτύπησε αυτοκίνητα κατά τη συντριβή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος του αεροσκάφους, Άντι Χιλ μεταφέρθηκε στο Royal Sussex County Hospital, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, «δίνοντας μάχη για τη ζωή του», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Το βίντεο από το τραγικό περιστατικό είναι συγκλονιστικό. Ο πιλότος επιχείρησε μία στροφή 360 μοιρών, ανέβηκε κάθετα τον ουρανό, κατάφερε να γυρίσει τη μύτη προς το έδαφος, αλλά στο σημείο αυτό ξεκίνησε την κάθετη πτώση του.

Την τελευταία στιγμή ο πιλότος καταφέρνει να το ισορροπήσει, όμως είναι πλέον αργά, καθώς είχε πλησιάσει μόλις λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος, με αποτέλεσμα να συντριβεί σε αυτοκινητόδρομο με πυκνή κυκλοφορία οχημάτων εκείνη τη στιγμή, προκαλώντας μία πύρινη μπάλα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι αρχικά ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα, αλλά όταν συνειδητοποίησε τι είχε ��υμβεί, σοκαρίστηκε.

Η Άλις Σάουθολ, η οποία οδηγούσε στην αυτοκινητόδρομο, έχοντας στο αυτοκίνητο και τα δύο ανήλικα παιδιά της ήταν συγκλονισμένη: «Προκλήθηκε μεγάλη φωτιά και αμέσως βγήκαμε από το αυτοκίνητο με τα παιδιά και τρέξαμε μακριά, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν έκρηξη, καθώς ήμασταν μόλις 15 μέτρα απόσταση από το συμβάν».

Ωστόσο, η ιστορία ενός ζευγαριού που σκοτώθηκε στον αυτοκινητόδρομο προκαλεί κόμπο στο στομάχι. Το εν λόγω ζευγάρι είχε πάει στο Σάσεξ για μήνα του μέλιτος και έκανε βόλτα την στιγμή της τραγωδίας με μια λιμουζίνα που είχε νοικιάσει.