Φωτιές άναψε η απέλαση 15χρονης μαθήτριας

Την πήραν "σηκωτή" από σχολική εκδήλωση

«Φωτιές» άναψε στην Γαλλία η υπόθεση Λεονάρντα. Πρόκειται για την 15χρονη Ρομά, η οποία απελάθηκε από την Γαλλία, αφότου οι αρχές την περισυνέλεξαν κατά την διάρκεια σχολικής εξόδου με την τάξη της!

Σύμφωνα με την μαρτυρία της καθηγήτριας της ιστορίας, η οποία συνόδευε την τάξη, αναγκάστηκε να ζητήσει από τον οδηγό του λε��φορείου να σταματήσει κατόπιν τηλεφωνήματος που δέχτηκε από την αστυνομία.

«Ζήτησα από τους αστυνομικούς να περιμένουν μέχρι να απομακρυνθεί το λεωφορείο, γιατί ένιωθε ταπείνωση η Λεονάρντα να την δουν οι συμμαθητές της να μπαίνει στο αυτοκίνητο της αστυνομίας», υποστήριξε η καθηγήτρια.

Το θέμα έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έχει διατάξει έρευνα για το θέμα, εμφανίστηκε πεπεισμένος, ότι η διαδικασία για την 15χρονη έγινε με σεβασμό απέναντι στο νόμο, χωρίς εξαναγκασμό και παραβίαση του σχολικού περιβάλλοντος.

Αντίθετα, ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε πώς μια σχολική έξοδος εντάσσεται στην εκπαίδευση, είναι σχολείο.

Η μικρή ζούσε μαζί με τους γονείς και τα πέντε αδέρφια της στην Γαλλία πάνω από 4,5 χρόνια και στις αρχές του 2014 θα μπορούσε να διεκδικήσει την νομιμοποίησή της. Όμως ένας τυχαίος έλεγχος οδήγησε την αστυνομία στον εντοπισμό της οικογένειας της.

Πάντως, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Κοινοβούλιο τόνισε πώς αν έχει γίνει λάθος, η οικογένεια της μικρής θα επιστρέψει στην χώρα.