Περιπτεράς στον Ασπρόπυργο διακινούσε ναρκωτικά τύπου «σοκολάτας»

Η ασφάλεια Ασπροπύργου εντόπισε «μεταμφιεσμένη» κατεργασμένη κάνναβη

Το αποκλειστικό βίντεο του star.gr με προϊόντα κάνναβης που εντοπίστηκαν σε περίπτερο στον Ασπρόπυργο

Πλήθος από συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης  τύπου «σοκολάτα», όπως και άλλες συσκευασίες με προϊόντα κάνναβης (ξηρός ανθός) «μεταμφιεσμένα» σε «αθώα» προϊόντα εντόπισαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ασπροπύργου σε έφοδο σε περίπτερο στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του star.gr και του Βαγγέλη Γκούμα.  

  

Συσκευασία με ξηρό άνθος κάνναβης που κατασχέθηκε στο περίπτερο στον Ασπρόπυργο

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρόσφατη ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας  απαγορεύεται πλέον η πώλησης προϊόντων κάνναβης λιανικώς σε σημεία όπως τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ.

ΕΟΦ: Καθολική απαγόρευση πώλησης προϊόντων ξηρού άνθους κάνναβης

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είχε  ανακοινώσει επίσης ότι σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα προϊόντα κάνναβης (Ν.5302/26), απαγορεύεται καθολικά εντός της ελληνικής επικράτειας κάθε μορφής λιανική πώληση, διακίνηση και διάθεση με οποιονδήποτε τρόπο προς το καταναλωτικό κοινό ξηρού άνθους κάνναβης ανεξαρτήτως περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και ανεξαρτήτως περιεκτικότητας σε κανναβινοειδή. 

«Καμπανάκι» για τα ζελεδάκια κάνναβης - Αποσύρονται από τα περίπτερα

Η νομοθετική ρύθμιση θεσπίστηκε μετά τα  ανησυχητικά περιστατικά κατανάλωσης προϊόντων (όπως ζελεδάκια και ατμιστικά έλαια) από ανήλικους μαθητές, προκειμένου να μπει τέλος στην ασυδοσία σε καταστήματα λιανικής πώλησης. 

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου που συνελήφθη μαζί με την υπάλληλό του την ώρα της εφόδου των αστυνομικών της ασφάλειας Ασπροπύργου, ισχυρίσθηκε ότι «του είχαν μείνει» από το διάστημα πριν τη θέσπιση της σχετικής απαγόρευσης.