Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Χανίων την Τρίτη μετά από μαζική προσέλευση πολιτών στα Επείγοντα.
Όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς όλοι τους είχαν προσβληθεί από ιογενή γαστρεντερίτιδα. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα με μεγάλη μεταδοτικότητα.
Έξαρση γαστρεντερίτιδας στη Γαύδο: Τι έδειξαν τα δείγματα
Αρχικά στο νοσοκομείο Χανίων έφτασαν 43 άτομα με τα ίδια συμπτώματα, από τα οποία 23 είναι φοιτητές ηλικίας 18 – 23 ετών από την Πολυτεχνική Σχολή. Στη συνέχεια ο αριθμός αυξήθηκε στους 60.
«Μέχρι χθες το βράδυ που μίλησα με το νοσοκομείο, υπήρχε μία σταθερότητα, αλλά προσήλθαν και άλλα 17 περιστατικά», είπε ο κ. Γιαννάκος στο Open.
Έξαρση κορωνοϊού και γαστρεντερίτιδας - Τι λένε οι ειδικοί
Τα άτομα που ασθένησαν είναι από πολλές περιοχές των Χανίων. Για την υπόθεση, η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης συνεργάζεται στενά με το νοσοκομείο για να εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης.
Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο αντιπρύτανης της Πολυτεχνικής Σχολής για να ενημερωθεί για την κατάσταση των φοιτητών.
Μαγνησία: Κόπρανα και σαλμονέλα στο νερό που προκάλεσε γαστρεντερίτιδα
Αρκετοί από όσους πήγαν στο νοσοκομείο έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ άλλοι παραμένουν για νοσηλεία.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Open, πρόκειται για νοροϊό, ο οποίος κρατάει περίπου τρεις μέρες.
Θεσσαλία: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων -Σαλμονέλα σε ένα βρέφος
«Για να μην πανικοβάλλουμε τον κόσμο να πούμε ότι είναι ιογενής γαστρεντερίτιδα, όχι βακτηριακή» τόνισε.
«Είναι δύσκολη η κλινική κατάσταση γιατί έχει πολλούς εμετούς και διάρροιες», εξήγησε στη συνέχεια τονίζοντας ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερη φαρμακευτική αγωγή, αλλά καλή ενυδάτωση.