Το μεγαλύτερο μέρος των πλημμυρισμένων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα στέγνωσε πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel.
Λίμνη Κάρλα: Ξεσπά η μητέρα του ψαρά που βρέθηκε νεκρός
Μπορεί όμως να είναι αυτά τα καλά νέα, όμως το κακό νέο είναι πως το έδαφος έχει υποβαθμισθεί πολύ.
Η ανταποκρίτρια του Star Δήμητρα Τζιότζιου, περιγράψει την εικόνα πριν την κακοκαιρία και την εικόνα μετά από αυτήν, η οποία μιλά από μόνη της.
Κακοκαιρία Daniel: Οι πληγέντες εκπέμπουν SOS - Tι καταγγέλλουν στο Star
Όπως ανέφερε, στις δορυφορικές εικόνες που επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα του Climatebook, παρουσιάζεται σε υψηλή ανάλυση η κατάσταση στη λίμνη Κάρλα πέρσι, λίγες μέρες μετά την έλευση της κακοκαιρίας Daniel, στις 20 Σεπτεμβρίου, και φέτος ένα χρόνο μετά (στις 4 Σεπτεμβρίου 2024).
Η σύγκριση της δορυφορικής απεικόνισης της λίμνης Κάρλα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2023 και Σεπτεμβρίου 2024
Οι φωτογραφίες εκείνης της περιόδου κατέγραφαν μια απέραντη πλημμυρισμένη περιοχή που έφτανε τα 190.000 στρέμματα και θύμιζε την αρχική μορφή της λίμνης. Οι ειδικοί έλεγαν ότι το νερό θα υποχωρήσει τον Απρίλιο του 2025. Όμως, λόγω της παρατεταμένης ζέστης, της ξηρασίας και της έλλειψης βροχών, είχαμε αποτελέσματα πολύ πιο νωρίς από ό,τι είχαν υπολογίσει!
Σήμερα, έναν χρόνο μετά, μόνο ένα μικρό τμήμα παραμένει ακόμα βυθισμένο στα νερά.
Λίμνη Κάρλα: Ένα μικρό τμήμα μόνο παραμένει ακόμα με νερά
Αύριο στη Βουλή, θα συζητηθεί συνεδρίαση της υποεπιτροπής υδατινών πόρων το πρόβλημα της λειψυδρίας, η περιβαλλοντική κατάσταση της λιμνης Κάρλα και τα ιχθυαποθέματα