Κακοκαιρία Daniel: «Μάχη» για ένα μπουκαλάκι νερό στον Βόλο

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης αντιμετωπίζει η περιοχή

Τι είπε ο δήμαρχος Βόλου για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης / Βίντεο από ΣΚΑΪ

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει ο Βόλος που βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel. Οι ανάγκες για πόσιμο νερό είναι πιεστικές και ο Δήμος Βόλου ανέλαβε να μοιράσει εμφιαλωμένα νερά στους πολίτες.

Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί -Πλημμύρες σε Μαγνησία και Σποράδες

Στη σχετική ανάρτηση που έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος ανέφερε συγκεκριμένα:

«Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων από τη διακοπή της υδροδότησης στην πόλη, που οφείλεται στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, και σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης των πιεστικών αναγκών για πόσιμο νερό, ο Δήμος Βόλου φρόντισε να προμηθευτεί ποσότητες εμφιαλωμένου νερού, που θα διαθέσει στους πολίτες:

  • Από το Δημαρχείο Βόλου και από το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας από τις 1.30 μ.μ. και μετά.
  • Από το πρώην Δημαρχείο Αγριάς, από τις 5 μ.μ. και μετά».

 

Στην ανάρτηση, μάλιστα, φαίνεται σε βίντεο και ο ίδιος να είναι παρών στη διανομή των εμφιαλωμένων νερών.

«Κομμένη» στα δύο η χώρα - Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Οι πολίτες κατά δεκάδες σπεύδουν να εφοδιαστούν νερά στο δημαρχείο, καθώς ήδη έχουν «εξαφανιστεί» τα μπουκάλια νερού από τα μαγαζιά, όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Volosday.gr

Ο Δήμος Βόλου αλλά και αρκετοί εθελοντές μοιράζουν στον κόσμο μπουκάλια με νερό / Volosday.gr

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο Βόλος δεν έχει νερό, ενώ το 90% της πόλης δεν έχει και ρεύμα. «Το στοίχημα είναι να δώσουμε άμεσα στον κόσμο νερό και ρεύμα. Γι' αυτό ο Θεός να βάλει το χέρι του να επιστρέψει γρήγορα το ρεύμα για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ζημιές, να δώσουμε νερό στον κόσμο και μετά σιγά-σιγά να μπορέσουμε να φέρουμε τον Βόλο σε μια κανονικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ, όπως είπε, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς υπάρχουν σημεία που δεν είναι προσβάσιμα από τους τεχνικούς γιατί «οι δρόμοι έχουν κοπεί στη μέση».