Δολοφονία Καραϊβάζ: Αναζητούνται τρία ακόμα άτομα

«Δολοφονία στην ελευθερία η δολοφονία του», είπε η χήρα του δημοσιογράφου

Πώς έφτασαν στις δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ οι αστυνομικοί - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Μετά τις συλλήψεις των δύο αδελφών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η αστυνομία αναζητά τουλάχιστον τρία ακόμα άτομα, που όπως εκτιμά εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Στις 9 Απριλίου 2021 άγνωστοι έστησαν καρτέρι κι εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο - Eurokinissi

Τα δύο αδέλφια, 40 και 48 ετών θα οδηγηθούν σε λίγες ώρες ενώπιον του εισαγγελέα και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της συμμετοχής τους στη δολοφονία του Γιώργου Καρϊβάζ το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. 

Καραϊβάζ: Ποιος είναι ο εκτελεστής - Εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη των τριών ατόμων που αναζητούνται και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν νέες συλλήψεις. 

Η αστυνομία συνέλαβε δύο αδέλφια για τη δολοφονία Καραϊβάζ. Το ένα φέρεται να είναι ο εκτελεστής του δημοσιογράφου - Eurokinissi

Πρόκειται για τον εγκέφαλο που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου εναντίον του δημοσιογράφου και δύο ακόμα άτομα που φέρονται να είχαν ενεργή δράση στο στυγερό έγκλημα. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το λευκό βανάκι που «έκαψε» τα αδέρφια

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη του ενός ατόμου που αναζητείται από συνομιλίες που είχε με τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν χθες. Πρόκειται για πρόσωπο γνωστό στην αστυνομία, καθώς είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβιασμού. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας κίνητρο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ φέρεται να ήταν τα ρεπορτάζ του για το οργανωμένο έγκλημα

Στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ φέρεται να εμπλέκεται κι ένα ακόμα άτομο, το οποίο είναι έγκλειστο στη φυλακή και φέρεται να είχε τον ρόλο του συντονιστή.

Γιώργος Καραϊβάζ: «Θα δείτε τι θα πάθουν», έλεγε λίγο πριν τον σκοτώσουν

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς έγινε η σύλληψη των δύο αδελφών

Όλα ξεκίνησαν στις 9 Απριλίου όταν η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στην εταιρεία καθαρισμού, στην οποία φαίνονται οι ιδιοκτήτες οι δύο συλληφθέντες. 

Κλιμάκιο της Οικονομικης Αστυνομίας μετέβη στην εταιρεία προκειμένου δήθεν να πραγματοποιήσει ελέγχους στα βιβλία. Οι ιδιοκτήτες προσήχθησαν στην ασφάλεια για κάποιες ώρες και οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τη δολοφονία Καραϊβάζ βρήκαν τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονταν για να «δέσουν» την υπόθεση. 

Δύο χρόνια ανεξιχνίαστη η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Τα δύο αδέλφια αφέθηκαν ελεύθερα μετά από αρκετές ώρες, όταν οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να διαπιστώσουν πού βρίσκονταν τα οχήματα της συγκεκριμένης εταιρείας τη μέρα της δολοφονία του δημοσιογράφου και τη μέρα που, σύμφωνα με τα στοιχεία τους, είχε ακυρωθεί αρχικά το χτύπημα. 

Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία για τις προσπάθειές της που οδήγησαν στις δύο συλλήψεις - Eurokinissi

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, τα οποία φαίνεται πως είχαν ενοχλήσει άτομα που ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα. 

«Είκοσι σφαίρες δολοφονούν τη δημοκρατία»

Τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν στον Γέρακα και στη Νίκαια. Στη Νίκαια μάλιστα βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού που διαθέτουν, στην οποία ανήκει το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος και τελικά τους… «έκαψε».

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του ενός εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι έξω από το γυμναστήριό του, το 2021.

Γιώργος Καραϊβάζ: «Η δολοφονία του ήταν δολοφονία της ελευθερίας»

Για τις συλλήψεις των δύο αδελφών μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Οι αρχές κατέληξαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα»

Η κ. Αλεξανδροπούλου θυμήθηκε τα χρόνια που ο αείμνηστος σύζυγός της συνεργαζόταν με την Αγγελική Νικολούλη και είπε:

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν πλήγμα στην ελευθερία

«Πολλές φορές τα βράδια της Παρασκευής ερχόμουν εκεί, τότε που ήμασταν νέα παιδιά και φτιάχναμε τα όνειρά μας, μέχρι που ήρθε εκείνη η καταραμένη ημέρα που ο Γιώργος δεν γύρισε στο σπίτι μας. Είναι δύσκολο αυτό που νιώθω σήμερα, με ξαναγυρνάει πίσω σε εκείνη την ημέρα», δήλωσε.

«To 2023 είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ»

Ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία και εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όλοι όσοι εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου. 

«Για εμένα δεν αλλάζει, ο Γιώργος θα λείπει, τίποτα δεν μπορεί να τον φέρει πίσω. Ο Γιώργος ήταν ένα αντιδραστικό παιδί και παρέμενε ένα παιδί μεγαλόσωμο, με μεγάλη καριέρα, αλλά πάντα αντιδραστικός. Βοήθησε την αστυνομία στον εκδημοκρατισμό της. Ο Γιώργος ήταν βαθιά δημοκράτης. Πιστεύω η ΕΛ.ΑΣ. θα δώσει το είναι της και βλέπω ότι δεν το έχει αφήσει εδώ και δύο χρόνια. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στους ηθικούς αυτουργούς. Η δολοφονία του Γιώργου ήταν δολοφονία στην ελευθερία», είπε η Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Την είδηση της σύλληψης των δυο ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία Καραϊβαζ έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου.

Πού βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου στο Facebook αναφέρει τα εξής: 

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος κι αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα - για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης - που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη. Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».