Τέμπη: Σε σφραγισμένα φέρετρα παραδίδονται οι σοροί στις οικογένειες

Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια του τρένου

Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί στα Τέμπη / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Στους 57 είναι πλέον οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, εκ των οποίων οι 56 είχαν δηλωθεί στην αστυνομία ως αγνοούμενοι.

Τέμπη: «Την ώρα της τραγωδίας είχαν πάρτι στον σταθμό της Λάρισας»

Η αναλογία είναι ένας νεκρός προς έναν αγνοούμενο. Όμως η διαδικασία της ταυτοποίησης τρέχει αργά και δε γίνεται αφαίρεση από τον αριθμό των αγνοουμένων, με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ότι υπάρχουν 57 νεκροί και 56 αγνοούμενοι. Υπάρχουν επίσης μία με δύο περιπτώσεις, που υπάρχουν και προκύπτουν από τη λίστα επιβατών, ωστόσο δεν έχουν δηλωθεί ακόμα ως αγνοούμενοι, όπως ένας ξένος υπήκοος κι ένας άνδρας Ρομά. 

Σήμερα οι οικογένειες των νεκρών θα παραλάβουν τις πρώτες σορούς που έχουν ταυτοποιηθεί - Eurokinissi

Τέμπη: Νεκρός ο Βάιος Βλάχος που τον αναζητούσε ο αδελφός του

Ο αριθμός των ταυτοποιημένων σορών έχει ξεπεράσει τις 30, ενώ 52 συγγενείς επιβατών έδωσαν δείγμα DNA και ελήφθησαν 55 δείγματα από σορούς. Οι διασώστες περισυνέλλεξαν επίσης περίπου 18 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, από τα οποία οι επιστήμονες έλαβαν 26 δείγματα. 

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 57 νεκροί και δεν αποκλείεται ο αριθμός να αυξηθεί - Eurokinissi

Όποιος από τους επιβάτες δεν ταυτοποιείται με κάποια σορό θα θεωρείται πλέον αγνοούμενος.

Τέμπη: Μαρτυρίες επιζώντων - «Ήταν κόλαση επί γης»

Μετά την ταυτοποίηση των σορών ενημερώνονται δια ζώσης οι συγγενείς, ενώ από σήμερα ξεκινά η παράδοση των σορών στις οικογένειες μετά από την έκδοση των πιστοποιητικών θανάτων. 

Οι συγγενείς θα παραλάβουν τους νεκρούς τους σε σφραγισμένα φέρετρα - Eurokinissi

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι συγγενείς θα παραλάβουν τους ανθρώπους τους με σφραγισμένα φέρετρα, στα οποία θα πάνε στην τελευταία τους κατοικία. Οι συγγενείς τους δε θα μπορέσουν να τους δουν για τελευταία φορά, θα μπορέσουν όμως να τους θάψουν και να τους τιμήσουν. 

Τέμπη: Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες

Στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα το μεσημέρι. 

Τέμπη: «Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια, ζω τον ίδιο εφιάλτη»

Σήμερα θα βρεθεί στη Λάρισα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγωργίου  και ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος.