Πάτρα: Καταθέτει γιατρός στη δίκη - Οι υποψίες του για σύνδρομο Μινχάουζεν

Τι είχε πει για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης μητέρας

Με τις καταθέσεις γιατρών από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο συνεχίζεται αύριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη τη μητέρα της. Από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης είναι ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο Διευθυντης της ΜΕΘ Παίδων Πατρών. Είναι ο γιατρός που είχε υποψίες, κάνοντας λόγο μάλιστα για σύνδρομο Μινχάουζεν για την κατηγορουμένη.

Ο Δασκαλάκης «καίει» την κατηγορούμενη - Τα μηνύματα «φωτιά» που καταθέτει

Ο Ανδρέας Ηλιάδης στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια τον περασμένο Απρίλιο περιέγραψε πως ήταν η συμπεριφορά της κατηγορούμενης μητέρας και ενώ το παιδί έδινε «μάχη» στην εντατική για να σωθεί μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη. 

«Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μια διαφοροποίηση στο συναίσθημά της. Σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στην κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο, ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή της μητέρας και μου το είπαν. Εγώ το συζήτησα αυτό μαζί της και μου είπε ότι έχει χάσει ήδη δύο παιδιά  και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγα "παγοκολόνα". Και εγώ προσπάθησα να την κάνω να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της», είχε αναφέρει ο κ. Ηλιάδης.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε υποψίες για σύνδρομο Μινχάουζεν στην κατηγορούμενη μητέρα / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κούγιας: «Η κατάθεση του Ηλιάδη παρουσιάζει ενδιαφέρον»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας, Αλέξης Κούγιας σχολιάζοντας την επικείμενη κατάθεση του κ. Ηλιάδη, επεσήμανε στο Star:

«Η κατάθεση του κ.Ηλιάδη παρουσιάζει ενδιαφέρον. Είναι ένας μάρτυρας που έχει συμμετάσχει σε ένα σημαντικό κομμάτι της εξελίξεως της υγείας της αείμνηστης Τζωρτζίνας και ελπίζω και εύχομαι να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, γιατί είναι εντελώς διαφορετικά αυτά που διεμήθησαν κατά την ανάκριση. Δυστυχώς η ανάκριση ήταν εντελώς προκατειλημμένη εναντίον της κυρίας κατηγορουμένης και κατηύθυνε όλες τις ερωτήσεις εναντίον της κατηγορουμένης»

Πάτρα: Οι υποψίες του κ. Ηλιάδη για το σύνδρομο Μινχάουζεν 

Ο Ανδρέας Ηλιάδης υποψιάστηκε από τη συμπεριφορά της μητέρας το σύνδρομο Μινχάουζεν. Το συζήτησε με την ομάδα του ενώ μίλησε, όπως ισχυρίστηκε, και σε δύο ψυχιάτρους του νοσοκομείου. Η κατηγορουμένη δέχτηκε όπως λέει να πάει σε τρίτο ψυχίατρο, αλλά μαζί με τον Μάνο Δασκαλάκη. Έγινε μόνο μία συνεδρία με τον πατέρα της Τζωρτζίνας να λέει στον κ.Ηλιαδη ότι η γυναικα του δεν είναι τρελή. 

Πάτρα: Η περίεργη επίσκεψη του Μάνου και της Ρούλας στο γραφείο του Ηλιάδη

«Η κυρία κατηγορουμένη είναι μία υγιέστατη και από πλευράς ψυχικής και από πλευράς ψυχιατρικής υγείας. Εδώ το πρόβλημα είναι γιατί φτιάχτηκε αυτο το προφίλ της. Είναι εντελώς διαφορετική η προσωπικότητα και εσείς που παρακολουθείτε κάθε ημέρα τη δίκη μπορείτε να καταλάβετε ορισμένα πραγματα», σχολίασε ο κ. Κούγιας. 

Αυριο το πρωί θα καταθέσει ως μάρτυρας ο παιδίατρος που εξέτασε τη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομειο τη δεύτερη ημέρα νοσηλείας της. Αναμένεται να επαναλάβει ενώπιων δικαστών και ενόρκων ότι το παιδί δεν είχε κάποιο παθολογικό εύρημα.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star