Κολυδάς: Πού και πώς θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η «Βarbara»

Δεύτερο «κύμα» κακοκαιρίας τη Δευτέρα

Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ εξηγεί πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Barbara» στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην κακοκαιρία «Barbara»  και την πρόγνωση των μετεωρολόγων που δίνουν τις εκτιμήσεις τους με βάση τα επιστημονικά δεδομένα για το πού και πότε θα χτυπήσει και σε ποιες περιοχές θα το στρώσει.

Κακοκαιρία-Αττική: «Βουνά» αλατιού και εκχιονιστικά - Όλο το σχέδιο

Στο στούντιο του Κεντρικού δελτίου ειοδήσεων του Star βρέθηκε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς εξηγώντας τι να περιμένουμε. 

Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ τόνισε ότι στην Αττική οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν πριν το μεσημέρι αλλά θα ενταθούν από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές. Ενδεικτικό είναι ότι στο κέντρο της Αθήνας ο υδράργυρος δε θα ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού θα πέσει στα βόρεια και ανατολικά και αναμένεται να το «στρώσει» σε μία ζώνη που εκτείνεται από τη δυτική Αττική και φθάνει στην Πάρνηθα και στη συνέχεια ανατολικά περίπου μέχρι το αεροδρόμιο των Σπάτων. 

Σε ό,τι αφορά τα βόρεια προάστια, από το Μαρούσι και βορειότερα προβλέπονται πιο έντονες χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα σε αυτες τις περιοχές θα το «στρώσει». 

Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας, όπου ενδεχομένως να δούμε να το «στρώνει» σε Λυκαβηττό, Κυψέλη ή Γαλάτσι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα σημειώσουν ύφεση, ωστόσο οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και θέλει προσοχή λόγω πάγου.

Από το πρωϊ της Δευτέρας οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν, με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας να αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας, το οποίο θα κρατήσει έως τα ξημερώματα της Τρίτης.

Πάντως εκτιμάται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ότι η χιονόπτωση που θα φέρει η «Barbara» είναι μικρότερης κλίμακας σε σύγκριση με προηγούμενες κακοκαιρίες όπως για παράδειγμα η «Μήδεια».