Νέα Σμύρνη: Αυτά είναι τα θύματα της μαφιόζικης επίθεσης - Τα προφίλ τους

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από το αιματηρό περιστατικό

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του πιστολέρο στη Νέα Σμύρνη / Το ρεπορτάζ από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μασκοφόρου πιστολέρο που εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο άνδρες σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. Οι ταυτότητες των δύο θυμάτων, αλβανικής καταγωγής, δόθηκαν στη δημοσιότητα από αλβανικά ΜΜΕ.

Νέα Σμύρνη: Τους εκτέλεσε με επτά σφαίρες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Τις ταυτότητες των δύο θυμάτων που έπεσαν νεκρά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έδωσαν αλβανικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για τον 44χρονο A. Ο. (αριστερά) και τον 41χρονο K. Ç (δεξιά). Όπως αναφέρουν, στόχος του δράστη ήταν ο 41χρονος, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τον «γάζωσε» με πέντε σφαίρες, αποτελειώνοντάς τον με μια από αυτές ρίχνοντάς του στο κεφάλι. 

Ο 44χρονος A. Ο. και ο 41χρονο K. Ç είναι τα θύματα της μαφιόζικης επίθεσης στη Νέα Σμύρνη 

Το θύμα φέρεται να είχε ποινικό μητρώο για παράνομα τυχερά παιχνίδια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απασχολήσει τις Αρχές για λαθροδιακίνηση, ναρκωτικά και ληστείες. Ήταν έξω από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους.

Η εκτέλεσή του θεωρείται ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς φέρεται να ήταν εισπράκτορας κυκλώματος.

Το δεύτερο θύμα της μαφιόζικης επίθεσης, ο 44χρονος, δέχθηκε πυρά από τον εκτελεστή σε θώρακα και στομάχι και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου μεταφέρθηκα βαρύτατα βαριά τραυματισμένος. Οι Αρχές θεωρούν ότι η εκτέλεσή του ήταν «παράπλευρη απώλεια».

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε η καφετέρια στη Νέα Σμύρνη μετά τη μαφιόζικη επίθεση / Φωτογραφία Eurokinissi (Γιώργος Κονταρίνης)

Νέα Σμύρνη: Κατασκόπευε για ώρες το σημείο - Πώς έγινε το μακελειό

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 21:30, όταν ο μαυροφορεμένος άνδρας εμφανίστηκε έξω από το μαγαζί. Είχε καλύψει τα στοιχεία του φορώντας κουκούλα και μια χειρουργική μάσκα.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου μπήκε στο τραπέζι που καθόντουσαν τα δύο θύματα, έβγαλε ένα πιστόλι και άρχισε να τους πυροβολεί. Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.

Από τα πυρά του δράστη τραυματίστηκε και μια γυναίκα / Φωτογραφία Eurokinissi (Γιώργος Κονταρίνης)

Σε νοσοκομείο νοσηλεύεται και μια 31χρονη Ελληνίδα, που καθόταν σε διπλανό τραπέζι από αυτό των θυμάτων και δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά. Επίσης, τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και ένας άνδρας, ο οποίος μόλις άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί, προσπάθησε έντρομος να απομακρυνθεί, αλλά σκόνταψε και χτύπησε στο κεφάλι. Δεν χρειάστηκε, όμως, να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Αστυνομικοί ελέγχουν τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να δουν το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη, λαμβάνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ψάχνουν «απαντήσεις στο ποινικό παρελθόν των δύο θυμάτων.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.