«Φρένο» στα σενάρια για αλλαγή ημερομηνίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η απάντηση Βορίδη στις δηλώσεις Τσίπρα - Πότε θα γίνουν

«Στοπ» στη σεναριολογία για ενδεχόμενη αλλαγή της ημερομηνίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές βάζει η κυβέρνηση.

Με αφορμή το ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα, ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν στην ώρα τους.

«Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Θα έχουμε εκλογές σε 230 μέρες»: Η ατάκα βουλευτή και η απάντηση Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αλλά και σύμφωνα με «γαλάζια» στελέχη, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου 2022.

Το ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές

«Διαβάζω σε εφημερίδες ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να μεταθέσει τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να μας πει η κυβέρνηση πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, αν σκέφτεται μετάθεση ή θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί», σημείωσε, ζητώντας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να απαντήσουν πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές