Φονική κακοκαιρία στην Κρήτη: Ένας νεκρός και μια αγνοούμενη

Ώρες αγωνίας για τον σύζυγο της αγνοουμένης

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κρήτη. Στην Αγία Πελαγία ένας άντρας 50 χρόνων πνίγηκε όταν εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, ενώ μία γυναίκα συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο, αγνοείται. Ο σύζυγος της αγνοουμένης περιγράφει το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχτηκε προτού ο 50χρονος και η γυναίκα του παρασυρθούν από τα αγριεμένα νερά.

Κρήτη: Συγκλονίζει η τελευταία συνομιλία του 50χρονου με τη γυναίκα του 

Στο αυτοκίνητο μαζί με τον 50χρονο επέβαινε και μία γυναίκα. Είχαν πάει μαζί, το πρωί, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια του 50χρονου για να καθαρίσουν. Ο σύζυγος της αγνοούμενης παρακαλάει η γυναίκα του να βρεθεί ζωντανή, ενώ με φωνή που σπάει περιγράφει το τελευταίο δραματικό τηλέφωνημα, που δέχτηκε από τον 50χρονο, για βοήθεια.  

«Ελπίζω να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο τίποτα άλλο» λέει ο σύζυγος της αγνοουμένης.  

Η Αγία Πελαγία χτυπήθηκε αλύπητα από την κακοκαιρία.  Μέσα σε είκοσι λεπτά ολόκληρη η περιοχή βούλιαξε. Το νερό σε σπίτια και επιχειρήσεις ξεπέρασε τα τρία μέτρα.   

Σώες απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες στην περιοχή της Λυγαριάς, ενώ σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 30 άτομα σε περιοχές Ηρακλείου και Λασιθίου ανάμεσά τους και δύο παιδιά. 

Το πέρασμα της κακοκαιρίας ήταν σαρωτικό και στη Σητεία. Τα ορμητικά νερά δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. Οι περιγραφές των κατοίκων προκαλούν ανατριχίλα.  

Κρήτη: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία - Μήνυμα 112 για το Λασίθι

Οι δρόμοι της πόλης έγιναν ένα με τη θάλασσα. Αυτοκίνητα έπλεαν σαν καρυδότσουφλα και άλλα επέπλεαν μέσα στις αυλές των σπιτιών τους. Δέκα τουρίστες απεγκλωβίστηκαν την τελευταία στιγμή. 

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στα Χανιά. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους, περιουσίες χάθηκαν στα λασπόνερα στην περιοχή του Σταυρού.  

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κρήτη την Κυριακή

Κυβερνητικό κλιμάκιο θα μεταβεί στην Κρήτη την Κυριακή υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, και της Γενικής Γραμματέως Υποδομών, Μαρίας - Έλλης Γεράρδη.

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί τις περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα έχει συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης.