Δράμα: Συγκλονίζει αθλήτρια που σώθηκε- «Ήταν τρομακτικό! Δε θα τον ξεχάσω»

«Ο κεραυνός έσκασε σαν βόμβα δίπλα μας»

Συγκλονίζει η συναθλήτρια του 56χρονου δρομέα που βρήκε τραγικό θάνατο στο Φαλακρό Δράμας κατά τη διάρκεια αγώνα, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. «Δεν ξέρω αν θα ξεχάσω τη φυσιογνωμία του πραγματικά ήταν τρομακτικό», είπε. «»

Πώς έγινε η τραγωδία στη Δράμα και η διάσωση των ορειβατών 

Η γυναίκα αθλήτρια σώθηκε στο παρά πέντε, όταν ο κεραυνός έπεσε πάνω στους συναθλητές της που κόντευαν να τερματίσουν τη διαδρομή του αγώνα.

Αλήθεια δεν ξέρω αν θα ξεχάσω τη φυσιογνωμία του πραγματικά ήταν τρομακτικό... Δεν κατάλαβα τι έγινε, δεν κατάλαβα σαν να έσκασε μία βόμβα δίπλα μου.

Στιγμιότυπο από τη διάσωση των δρομέων / Φωτογραφία από Facebook «ΟΦΚΑΘ - Εθελοντές Διασώστες»

«Θέλω να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Αλήθεια δεν ξέρω αν θα ξεχάσω τη φυσιογνωμία του πραγματικά ήταν τρομακτικό. Έχω ξανατρέξει με βροχή, αλλά η βροχή, ήταν βροχή. Δεν ήταν δηλαδή αστραπές και βροντές. Στις 3:00 τη νύχτα ξεκίνησε με την ψιχάλα, έβγαλα το αδιάβροχο μου και σε δευτερόλεπτα άνοιξαν οι ουρανοί. Ήμουν μόνη μου με έφτασαν αυτά τα τρία παιδιά και πήγαμε μαζί την κατηφόρα και εκεί», είπε η γυναίκα μιλώντας στον Ant1.

Δράμα: Λάτρης του ορεινού τρεξίματος ο αθλητής που σκοτώθηκε από κεραυνό

«Δεν κατάλαβα τι έγινε δεν κατάλαβα σαν να έσκασε μία βόμβα δίπλα μου και τους βλέπω όλους σαν τους σκορπιούς. Άλλος εδώ άλλος εκεί παραπέρα και πανικοβλήθηκα! Δεν άκουγα τίποτα και αρχίσαμε. Οι δύο ήμασταν καλά, οι άλλοι δύο δεν ήταν καλά και όποτε προσπαθήσαμε εμείς που ήμασταν καλά να δούμε αν έχουν παλμό. Να τους προσφέρουμε βοήθεια. Το παλικάρι μπροστά μου είπε αυτός έχει παλμό. Εγώ έπιασα το παλικάρι που σκοτώθηκε του είπα δεν βρίσκω παλμό του έλεγα ''σήκω, μιλά'' τον έσπρωχνα μόνο γιατί δεν ήξερα τι θα αντικρίσω μου φώναζε ο άλλος ''γύρνα τον, γύρνα τον'', τον γύρισα και σοκαρίστηκα, τελείωσα, πανικοβλήθηκα. Άρχισα να ουρλιάζω να τσιρίζω. Το παιδί μου έλεγε ''Δέσποινα πρέπει να συγκεντρωθούμε, το βουνό γυμνό'', δεν έβλεπα τίποτα», πρόσθεσε η αθλήτρια.

Φαλακρό Δράμας: «Χτυπήθηκε» από κεραυνό ενώ έτρεχε στο βουνό

Τραγική κατάληξη είχε ο αγώνας δρόμου αντοχής στο Φαλακρό Δράμας. Ένας 55χρονος άνδρας σκοτώθηκε και ένας 56χρονος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν τους «χτύπησε» κεραυνός. Ο τραυματίας και η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Η εκκίνηση του αγώνα, που διοργανώνεται από τον πεζοπορικό ορειβατικό σύλλογο Νευροκοπίου, έγινε στις 7 απόγευμα του Σαββάτου από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης, στους πρόποδες του Φαλακρού.

Ο νυχτερινός, ορεινός αγώνας Six Peaks, στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές από όλη τη χώρα, οι οποίοι έπρεπε μέσα σε 12 ώρες να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων, περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού, με τερματισμό στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Τις πρώτες ώρες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ο καιρός όμως γύρω στις 4 τα μεσάνυχτα άλλαξε με έντονη βροχή και πολλούς κεραυνούς.
Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, κάποιοι από τους αθλητές είχαν ήδη τερματίσει, κάποιοι σταμάτησαν, αλλά η ομάδα που χτυπήθηκε, ήταν κοντά στον τερματισμό, όταν έγινε το μοιραίο.

Ξεκίνησε αμέσως επιχείρηση διάσωσής τους, στην οποία συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 55χρονος και τραυματισμένος ο 56χρονος, οι οποίοι, μετά από μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Χρυσούπολη και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Καβάλας.