Λέσβος: Μετανιωμένος ο Τούρκος που έβαλε τη σημαία του Κεμάλ σε σκάφος

Παρενοχλήσεις Ψαράδων από τουρκικά σκάφη - Υβριδικός πόλεμος στον αέρα

Ο Τούρκος που ανέβασε σημαία του Κεμάλ στο λιμάνι της Μυτιλήνης δηλώνει μετανιωμένος, μιλώντας αποκλειστικά στο Star στον απεσταλμένο στη Λεσβο Άρη Λάμπο. Ο αμετανόητος Ερντογάν από την άλλη, εξαπολύει έναν υβριδικό πόλεμο στο Αιγαίο σε αέρα και θάλασσα. Η κάμερα του Star καταγράφει τους Έλληνες πιλότους και λιμενικούς να βάζουν φρένο στα σχέδιά του. 

Μυτιλήνη: Τουρκικό ιστιοφόρο ύψωσε σημαία του Κεμάλ στο λιμάνι

Δυο μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την περιοχή Σιγρι στα δυτικά παράλια της Λέσβου. Η κάμερα του Star κατέγραψε αποκλειστικά την αερομαχία.

Το ένα σκάφος άφησε πίσω του μαύρο καπνό. Ο Έλληνας πιλότος έκοψε τη φόρα του Τούρκου που πέταξε πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Το Αιγαίο είναι σε αναβρασμό. 

Παρενοχλήσεις Ψαράδων από τουρκικά σκάφη  

Περίπου στα πέντε μίλια από τις ανατολικές ακτές της Λέσβου, μία τουρκική ακταιωρός πραγματοποιεί περιπολίες. 

Νέο παραλήρημα Ερντογάν με 8 tweet στα ελληνικά: «Έλληνες συνετιστείτε!»

Οι Έλληνες λιμενικοί όμως σκανάρουν τα πάντα σε θάλασσα και στεριά. Το σκάφος rafnar επιστρέφει στο λιμάνι της Μυτιλήνης υστέρα από περιπολία. Εκείνοι υποχρέωσαν αυτόν τον Τούρκο να κατεβάσει τη σημαία του Κεμάλ από το ιστιοπλοϊκό του πριν λίγες μέρες. Ο άνδρας μίλησε αποκλειστικά στο Star, δηλώνοντας πως είχε… ξεχάσει τη σημαία στο σκάφος. 

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα, την ξέχασα εδώ. Την είχα πάνω επειδή αγαπώ τον Μουσταφά Κεμάλ», δήλωσε αρχικά. 

Ερντογάν στη Σμύρνη: «Πετάξαμε στη θάλασσα τους εχθρούς»

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους που είχε αναρτήσει τη σημαία του Κεμάλ  νιώθει όμως μετανιωμένος, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η κίνησή του ήταν προκλητική: «Ήταν λάθος μου. Ξεχάστηκα. Αγαπώ τους Έλληνες». 

Υβριδικός πόλεμος σε αέρα και θάλασσα 

Δε σκέφτονται όμως όλοι έτσι. Ο υβριδικός πόλεμος των Τούρκων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου διεξάγεται με παρενοχλήσεις Ελλήνων ψαράδων, παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας,  εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και προπαγάνδα για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Ενδεικτικό το ρεπορτάζ του TRT με τίτλο: «Ο Ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο: Εξοπλισμένο Καστελόριζο».

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star