Παραλίγο τραγωδία - Αλεξιπτωτιστής κρεμόταν από C-130

Δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο του - Τον συγκράτησε ο κρίκος ασφαλείας

Παραλίγο τραγωδία θα είχαμε στις Ειδικές Δυνάμεις, όταν κατά τη διάρκεια ρίψης αλεξιπτωτιστών, ένας από αυτούς έμεινε για μερικά λεπτά κρεμασμένος στον αέρα.

Αντιστράτηγος Ρουσάκης σε Leaders: Ειδικές δυνάμεις στον ελληνικό στρατό

Πριν από λίγες μέρες, ένα ελληνικό C-130, που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Όταν έφθασε στα 5.000 πόδια άναψε το πράσινο φως για να αρχίσει η ρίψη των αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα. Ο πρώτος άνδρας από το στικ των 40 αλεξιπτωτιστών έφυγε στο κενό από την πλαϊνή πόρτα του αεροπλάνου.

Ο ιμάντας όμως δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο. Το αποτέλεσμα ήταν ο θαρραλέος αλεξιπτωτιστής να κρεμαστεί στο κενό για αρκετά λεπτά της ώρας, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, καθώς τόσο είναι το μήκος του ιμάντα.

Ο αλεξιπτωτιστής δεν έχασε ούτε στιγμή το θάρρος του και, προσπαθώντας να απελευθερώσει το αλεξίπτωτό του, τον κράτησε ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο που έχει το αλεξίπτωτο και βρίσκεται περασμένος σε συρματόσχοινο εντός του αεροσκάφους .

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε άλμα με αλεξίπτωτο και κατάδυση

Ωστόσο, οι άριστα εκπαιδευμένοι ειδικοδυναμίτες για τη διαχείριση ακραίων περιστατικών με αστραπιαίες κινήσεις τράβηξαν μέσα στη καμπίνα τον Έλληνα αλεξιπτωτιστή.

Ο  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  τις επόμενες ημέρες θα τιμήσεις αυτούς τους θαρραλέους άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Δείτε εδώ το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star