Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις - Στην Εισαγγελέα οδηγείται η μητέρα των παιδιών

«Προσοχή, μπορεί να αυτοκτονήσει»

Στην Εισαγγελία Αθηνών μεταφέρεται η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα - Βίντεο Mega

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, καθώς η μητέρα τους, Ρούλα, οδηγείται στην Εισαγγελέα Αθηνών.

Πάτρα: Μεγάλη ποσότητα κεταμίνης βρέθηκε στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο, άνδρες της Ασφάλειας προχώρησαν στην προσαγωγή της μητέρας, η οποία θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, μετά από εντολή της Εισαγγελέως, Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου.

Πάτρα: «Παρακολουθώ τις εκπομπές, έχω χάσει τον ύπνο μου», λέει η Ρούλα

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγα μόλις λεπτά μετά την είδηση ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, του παιδιού που «έφυγε» τελευταίο από τη ζωή, εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, ουσία που φέρεται να μην συμπεριλαμβανόταν στις φαρμακευτικές ουσίες που της είχαν χορηγήσει οι θεράποντες γιατροί.

Πάτρα: «Προσοχή, μπορεί να αυτοκτονήσει»

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΜΚΟ «Κλίμακα» επικοινώνησε με την ΕΛΑΣ για να προειδοποιήσουν ότι υπάρχουν φόβοι πως η Ρούλα μπορεί να αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή της.

Τι είναι η κεταμίνη 

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Χαράλαμπο Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας. Ιδιαίτερα τόνισε πως είναι μία ουσία που δεν δίνεται εύκολα σε φαρμακείο, παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά. Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούτσης.

Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας - Mega