Αγριεύει ο «Φίλιππος»: Χιονίζει στην Αττική- Ποιους δρόμους να αποφύγετε
Σημαντική υποτροπή του καιρού τις επόμενες ώρες στην Αττική
Νέο μήνυμα εξέδωσε η Πολιτική Προστασία για την «κακοκαιρία Φίλιππος» καθώς αναμένεται σημαντική υποτροπή του καιρού το μεσημέρι του Σαββάτου.
#κακοκαιρία #Φίλιππος
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) March 12, 2022
Ισχυρή σύσταση ‼️
❗️Αποφεύγουμε μη απαραίτητες μετακινήσεις
❗️Είμαστε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες#Εύβοια #Φθιώτιδα #Βοιωτία#Αττική ιδίως βορειοανατολικά - βορειοδυτικά#Μαγνησία & #Σποράδες#Πελοπόννησο
🔗 https://t.co/sI6iSW8VV8 pic.twitter.com/hDzf97BrpL
Σύμφωνα με επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις, συνεχίζει να ισχύει η ισχυρή σύσταση που έχει απευθύνει από χθες, Παρασκευή 11 Μαρτίου, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης:
- Στην ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία.
- Στην Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές.
- Σε Μαγνησία και Σποράδες.
- Σε κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν.
Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.
«Φίλιππος»: Χιόνια από το μεσημέρι και στην Αττική
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια από το μεσημέρι και στην Αττική
Παρ' όλη την πρωινή λιακάδα, οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν να μην καθησυχαζόμαστε καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.
Ποιους δρόμους να αποφύγετε λόγω της κακοκαιρίας
Στον χάρτη παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο του νομού το χρονικό διάστημα 14:00 – 17:00 του Σαββάτου 12/03, όπως υπολογίζεται και απεικονίζεται από την υπηρεσία Roads του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.
Επιδείνωση του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις το απόγευμα το Σάββατο 12 Μαρτίου
Η επικαιροποίηση των προγνωστικών δεδομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr δείχνει νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών από το μεσημέρι του Σαββάτου 12/03, με πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.
Ήδη από το πρωί του Σαββάτου πυκνές χιονοπτώσεις καταγράφονται στις Β. Σποράδες και την Εύβοια, οι οποίες θα επεκταθούν νοτιότερα και πιο δυτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας την υπόλοιπη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου (Χάρτης). Χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού) όπου στα ορεινά της Δυτικής Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.
Και στην Αττική περιμένουμε οι χιονοπτώσεις σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βορειοανατολικά να επεκταθούν σε όλο τον νομό το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά θα σταματήσουν αργά το απόγευμα. Παροδικά, οι μπόρες χιονιού θα οδηγούν και σε χιονόστρωση σε χαμηλά υψόμετρα.
Xάρτης πρόγνωσης βροχής και χιονόπτωσης
Στην υπόλοιπη χώρα, οι χιονοπτώσεις θα έχουν τοπικό χαρακτήρα πλησίον ορεινών όγκων, ενώ διατηρούνται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Ακύρωση δρομολογίων ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Την κατάργηση συγκεκριμένων δρομολογίων για σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος που χτυπά τη χώρα.
Η σχετική ενημέρωση αναφέρει τα εξής:
«Εν όψει της ραγδαίας επιδείνωσης που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Σάββατο, και ειδικά στην περιοχή της Αττικής τις απογευματινές ώρες, κατόπιν αιτήματος της Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχωρά σε κατάργηση των παρακάτω δρομολογίων, προληπτικά, για την προστασία των επιβατών και του προσωπικού της:
- Αμαξοστοιχία ΙC 55, Θεσσαλονίκη – Αθήνα (αναχώρηση 12:15)
- Αμαξοστοιχία IC 54, Αθήνα – Θεσσαλονίκη (αναχώρηση 12:20)
- Προαστιακός 1546, Αθήνα – Χαλκίδα (αναχώρηση 12:51)
- Προαστιακός 1547, Χαλκίδα- Αθήνα (αναχώρηση 12:25)
- IC 56, AΘHNA - ΘEΣΣAΛONIKH (ANAXΩPHΣH 15:22)
- IC 57, ΘEΣΣAΛONIKH - AΘHNA (ANAXΩPHΣH 15:15)
- ΠPOAΣTIAKOΣ 1550 AΘHNA - XAΛKIΔA (ANAXΩPHΣH 14:51)
- ΠPOAΣTIAKOΣ 1551 XAΛKIΔA - AΘHNA (ANAXΩPHΣH 14:25)
Από χθες είχε ανακοινώσει ότι εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το Σαββατοκύριακο δε θα εκτελούσε δρομολόγια το τρένο του Πηλίου.