Κορωνοϊός: Δε θα πραγματοποιηθεί σήμερα η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Για πότε επαναπρογραμματίστηκε

Όλα όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας/ (2/3/22)

Δε θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 3 Μαρτίου, η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας. Το ίδιο θα ισχύσει και για την Καθαρά Δευτέρα. 

Η επόμενη προγραμματισμένη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη 2 Μαρτίου, η Επιτροπή  των Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την άρση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. 

Κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους - Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε προαναγγείλει πως βρισκόμαστε πιο κοντά στην κανονικότητα: «Μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους».

H ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως, ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Κορωνοϊός: 15.557 νέα κρούσματα, 57 θάνατοι και 399 διασωληνωμένοι

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».