Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τον θάνατο του βρέφους – Τι έδειξε η νεκροψία

«Υπάρχει η υπόνοια ότι βρισκόταν εντός φορμόλης»

Συγκλονίζει ο άνθρωπος που βρήκε το νεκρό βρέφος δίπλα σε κάδους σκουπιδιών - Βίντεο Ant1

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του νεογέννητο βρέφους, που βρέθηκε χθες το πρωί νεκρό και με τον ομφάλιο λώρο δίπλα σε κάδους απορριμμάτων οποίες στα Κοιμητήρια της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: «Το νεκρό βρέφος ήταν γυμνό και είχε ακόμα τον ομφάλιο λώρο»

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση η οποία διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή, πρόκειται για κύημα περίπου 6 μηνών για το οποίο «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό».

Δίπλα σε κάδους απορριμάτων βρέθηκε νεκρό το νεογέννητο μωρό - thesstoday

«Ελπίζουμε γι΄αυτό να μας διαφωτίσει η ιστολογική εξέταση» ανέφερε η ιατροδικαστής, σημειώνοντας ότι υπάρχει η υπόνοια ότι βρισκόταν εντός φορμόλης, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί από την τοξικολογική εξέταση.

Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το μωρό - thesstoday

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που είδα»

Την ίδια ώρα, ο άνδρας που βρήκε το νεκρό βρέφος πεταμένο μέσα στο κρύο συγκλονίζει με την περιγραφή του: «Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που είδα», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Nεκρό βρέφος στη Θεσσαλονίκη: «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που είδα»

Ήταν παγωμένο, ήταν γυμνό, ακουμπισμένο έξω από τον κάδο. Το έπιασα με τα γάντια που χρησιμοποιώ στην δουλειά μου, είδα ότι είναι νεκρό και το άφησα αμέσως κάτω, για να ειδοποιήσω τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να αναζητούν τη μητέρα του μωρού. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχουν κάμερες στον χώρο των Κοιμητηρίων, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο τους.