Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Οι πρώτες δηλώσεις της καταγγέλουσας

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της 21χρονης για τον βιασμό

Οι πρώτες δηλώσεις της καταγγέλουσας έξω από τα δικαστήρια/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (12/1/22)

Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη δίκη του ελληνικού κινήματος #metoo. Στο εδώλιο κάθεται ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας του, πριν από 10 χρόνια. 

#metoo: Ξεκινά η πρώτη δίκη - Καταθέτει η Σοφία Μπεκατώρου

Αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών υπέβαλλε η πλευρά της 21χρονης που κατήγγειλε τον προπονητή της ιστιοπλοΐας για βιασμό.

H 21χρονη καταγγέλλουσα έφτασε στο δικαστήριο μαζί με την οικογένειά της/ intimenews

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δε γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της», ανέφερε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων.

Καταγγελίες Μπεκατώρου: Νέα στοιχεία για την κακοποίηση της 11χρονης

Να γίνει δεκτό το αίτημα πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, ενώ η υπεράσπιση του 38χρονου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μόνο η κατάθεση του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

«Είναι μια επώδυνη διαδικασία. Είμαστε ακόμα στην αρχή, αλλά είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ να το παλέψουμε και για εμένα και για όλες τις υπόλοιπες που ακολουθούν. Και ελπίζω να ακολουθήσουν πολλές» δήλωσε η καταγγέλλουσα στις τηλεοπτικές κάμερες. 

Η Σοφία Μπεκατώρου φτάνοντας στο δικαστήριο για να καταθέσει/intimenews

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας», είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο. Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισε και οι συνήγοροι του του Θεόδωρος Μαντάς και Βασω Πανταζή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την παθούσα να φθάνει νωρίς το πρωί στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από την οικογένειά της, τους γονείς και την αδελφή της, που προσήλθαν πιασμένοι χέρι-χέρι. Λίγο μετά προσήλθε και η κ. Σοφία Μπεκατώρου, η οποία στήριξε την αθλήτρια και της συμπαραστάθηκε, ώστε να καταγγείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Ο κατηγορούμενος προπονητής εισερχόμενος στο ΜΟΔ/ eurokinissi

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», έξω από το δικαστήριο βρίσκοντουσαν και κινηματογραφικά συνεργεία, καθώς για την υπόθεση αλλά και γενικά το κίνημα του #metoo γυρίζεται ντοκιμαντέρ.