«Με χαντάκωσε. Με έβλεπαν τα παιδιά μου να σέρνομαι σαν το φίδι»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων του ψευτογιατρού

Συγκλονίζουν οι συγγενεις των θυμάτων του ψευτογιατρού - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων του ψευτογιατρού στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση. Ανάμεσα σε αυτές και όσα κατέθεσε μια γυναίκα με καρκίνο.

Ψευτογιατρός: «Γι' αυτούς που έγιναν καλά δε θα ασχοληθείτε;»

Έκανε βιοψία και της συνέστησαν χημειοθεραπείες οι γιατροί. Φιλικό ζευγάρι πρότεινε τη θεραπεία του Κόντου. Τον συνάντησε ο σύζυγος της, του είπε το ιστορικό και ο Κόντος είπε «δεν θα κάνει χημειοθεραπείες ούτε καμία άλλη θεραπεία. Θα έρθει να την δω να βγάλουμε μια θεραπεία και θα γίνει τελείως καλά».

Η ιστορία του 16χρονου Θεοδόση - Πέθανε από τη «θεραπεία» του ψευτογιατρού

Συναντήθηκα μαζί του και μου είπε να πω στους θεράποντες ιατρούς μου ότι δε θα ακολουθήσω τη δική τους θεραπεία αλλά έχω βρει άλλον γιατρό με άλλη θεραπεία. Πήγα και υπέγραψα ότι δεν θα κάνω χημειοθεραπεία.

«Μας συστήθηκε ως νευρολόγος ογκολόγος από την Ελβετία και ότι έχει μια ιατρική θεραπεία. Ήταν σε βότανα, διατροφή, αποτοξίνωση και ιατρικά αποστάγματα, χυμούς και ενέσεις. Συνολικά μας έδωσε 51 βότανα και μας έστειλε να τα πάρουμε από το Βόλο, το μαγαζάκι της φύσης. Αυτός που πουλούσε τα βότανα μας είπε ότι είναι κορυφαίος γιατρός, γιατρουδάρα», πρόσθεσε.

Η γυναίκα σταμάτησε τις χημειοθεραπείες και ξεκίνησε τις πρακτικές του ψευτογιατρού: «Μου έκανε ξαφνικά την πρώτη ένεση. Δεν με προειδοποίησε. Ήρθε κοντά μου να μου μιλήσει και μου την κάρφωσε. Εγώ έπεσα κάτω από τους πόνους. Τα παιδιά μου ήταν μπροστά. Δυο μέρες πονούσα. Έλεγε ότι αυτή η ένεση ήταν που θα εξάλειφε τον καρκίνο. Αρτεμισίνη», είπε.

Η κοπέλα, όπως είπε, είχε δώσει συνολικά 8.000€. Αφού τον πλήρωσε δεν τον ξαναείδε. Μιλούσαν μόνο στο τηλέφωνο. «Μετά χάθηκε και από το τηλέφωνο. Πήγα και έκανα εξετάσεις και βγήκα με μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες. Έπρεπε να προχωρήσω άμεσα σε χειρουργείο και θεραπεία», είπε.

Με χαντάκωσε. Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο και των παιδιών μου. Με έβλεπαν τα παιδιά μου να σέρνομαι σαν το φίδι, να πέφτω κάτω. Και τους έλεγε ότι θα τους κάνω κι άλλο αδελφάκι. Ποιος άνθρωπος μπορεί να το κάνει αυτό; Με το ένα πόδι ήμουν στον τάφο και με το άλλο δεν ήξερα αν θα ξαναπατήσω γη.

Το θύμα μετά από λίγο καιρό έκανε μετάσταση. Όπως είπε, τον βρήκε ο άντρας της και του είπε για την εξέλιξη. Εκείνος του απάντησε να μην κάνει ούτε χειρουργείο ούτε θεραπείες και να συνεχίσει την αγωγή που της έχει δώσει και θα της κάνει ακόμα μια ένεση. «Δεν ήρθε ποτέ και αποφάσισα να προχωρήσω στο δεύτερο χειρουργείο. Έκανα χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, ταλαιπωρήθηκα πολύ και εγώ και η οικογένεια μου. Μου είπαν ότι η ζωή μου πλέον συνεχώς ανά τρίμηνο θα παρακολουθείται από ογκολόγο», είπε.

«Μετά το πρώτο χειρουργείο οι γιατροί μου είχαν πει ότι αν δεν κάνω τις χημειοθεραπείες κινδυνεύει η ζωή μου. Εγώ τους είπα ότι θα προσπαθήσω να κάνω την εναλλακτική θεραπεία του Κόντου. Μου είπε ότι δεν γίνεται να σου δίνω εγώ τα αποστάγματα και να κάνεις χημειοθεραπείες. Γιατί θα γινόταν έκρηξη στον οργανισμό και υπήρχε κίνδυνος να πεθάνω. Άρα έπρεπε να σταματήσω τις χημειοθεραπείες. Μου είπε ότι η θεραπεία που μου έδωσε ήταν ιατρικής φύσεως», πρόσθεσε.

«Αν τού κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί» 

Σήμερα κατέθεσε η κόρης ενός θύματος που «έχασε» τη ζωή του από τις πρακτικές του «Dr Kontos». Ο πατέρας της διαγνώσθηκε το 2012 με καρκίνο του παχέως εντέρου και αφού χειρουργήθηκε υποβαλλόταν μέχρι το 2016 σε χημειοθεραπείες.

Όπως είπε, ενημερώθηκε στις αρχές του 2016 η ίδια ενημερώθηκε για την περίπτωση του «Dr Kontou» από το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο. Μία μοναχή που έπασχε από καρκίνο φέρεται να γιατρεύτηκε με τις «πρωτοποριακές» ιατρικές μεθόδους του ψευτογιατρού.

Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους κα για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. Ότι δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος - νευροχειρουργός. Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου, ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός. 

Aυτή ήταν μόνο η «εισαγωγή» στη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, διότι ακολούθησε και … «δεύτερο κεφάλαιο», με την «παράθεση περιστατικών ότι δήθεν ότι είχε εξέχοντες πελάτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι τον ευχαριστούσαν που τους έσωσε τη ζωή».

«Μου τα έλεγε όλα αυτά σταδιακά και με κάθε αφορμή μου έλεγε πόσο καλός γιατρός ήταν. Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του Κόντου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα» υποστήριξε η γυναίκα.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο μετρητά και επιταγές όχι μόνο για τα βότανα αλλά και για τις ενέσεις αρτεμισίνης, για τις οποίες τους έλεγε ότι διαλύει τους όγκους και αποτρέπει τις μεταστάσεις».

«Ο πατέρας μου άρχισε τη θεραπεία Ιούνιο του 2016. Στη συνέχεια όμως άρχισε να κάνει εμετούς, να αδυνατίζει, η διατροφή ήταν εξαντλητική. Του έλεγα ότι χειροτέρευε και μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία. “Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί”, μου έλεγε για να μου δημιουργεί τύψεις. Σταμάτησα τις επαφές μαζί του στα τέλη του 2016, ένιωθα περίεργα έβλεπα τον πατέρα μου να λιώνει. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι γιατρός».

Ένσταση από τον ψευτογιατρό

Ο κατηγορούμενος στην αρχή της δίκης κατέθεσε ένσταση ακυρότητας, διότι όπως ανέφερε η υπεράσπισή του, ζήτησε εγκαίρως (από τον Οκτώβριο) να μεταφερθεί από τις φυλακές Τρικάλων σε κοντινό στην Αθήνα σωφρονιστικό κατάστημα ώστε να έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του.

Ωστόσο, το σχετικό αίτημά του, κατά την υπεράσπιση, απερρίφθη ως πρόωρο με αποτέλεσμα να έχει επέλθει προσβολή των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας και τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας απέρριψε την ένταση.