Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Το 25% των κρουσμάτων αφορά παιδιά κάτω των 18 ετών

Θεοκλής Ζαούτης: «Δεν είναι πλέον νέο το εμβόλιο»

Όλα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας/ (2/11/21)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τα νέα μέτρα καταπολέμησης της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα. 

Πλεύρης: Lockdown για ανεμβολίαστους και όσους δεν έχουν αρνητικό test 

Μετά το «μαύρο» ρεκόρ των 6.700 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως επεκτείνεται η καμπάνια του εμβολιασμού για τους ανεμβολίαστους μέσω της αποστολής SMS, ενώ τόνισε πως οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους. 

O Πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε πως ο μέσος όρος κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα είναι 4.000, ενώ το 40% των σημερινών κρουσμάτων εντοπίζεται στη βόρεια Ελλάδα. 

Κορωνοϊός: 6.700 νέα κρούσματα σήμερα - 434 διασωληνωμένοι και 59 νεκροί

Το 25% των κρουσμάτων αφορά ανηλίκους, με τον Θεοκλή Ζαούτη να δηλώνει πως επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας παρουσιάζουν και άλλες χώρες της Ευρώπης λόγω του φθινοπώρου. 

Σήμερα διενεργήθηκαν 420.000 test, ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι στο 1,6%. 

«Πρέπει να επιμείνουμε ότι το κύριο όπλο που έχουμε είναι ο εμβολιασμός. Δεν είναι πλέον νέο εμβόλιο. Έχει δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια άτομα παγκοσμίως» τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ. 

Ο κ. Ζαούτης έκλεισε την παρέμβασή του καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και γι' αυτούς που έχει περάσει το 6μηνο από την δεύτερη δόση, να λάβουν την τρίτη δόση.