Βίλια: Στρόβιλος φωτιάς εκτοξεύει κορμό στους πυροσβέστες - Δείτε βίντεο

Εικόνες Αποκάλυψης στην περιοχή

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για τέταρτη ημέρα κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις στα Βίλια Αττικής / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (18/8)

Εικόνες Αποκάλυψης διαδραματίζονται στο πύρινο μέτωπο στα Βίλια που μαίνεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Η καταστροφική φωτιά έχει κάψει περιουσίες και έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης.

Φωτιά Βίλια: Σκληρή μάχη για τέταρτη ημέρα - Εκκενώνονται οικισμοί

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της σελίδας Forecast Weather στο Facebook αποτυπώνει την τραγωδία που σημειώνεται στην περιοχή.

Στις εικόνες φαίνεται ο πύρινος στρόβιλος να σηκώνει ψηλά και να πετά προς την πλευρά των πυροσβεστών έναν κορμό δέντρου. Έκπληκτοι οι άνδρες της πυροσβεστικής που τις τελευταίες ώρες δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες και προσπαθούν να τον αποφύγουν.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Loading...

Φωτιά Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Στις 4 τα ξημερώματα οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων πέντε οικισμών, στους οποίους δεν έγινε επίσημη εκκένωση με μήνυμα από το 112, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία που πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, δεδομένου ότι τα σπίτια είναι διάσπαρτα και πολλά απομακρυσμένα. Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα Πανόραμα και Τιτάν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης των ανέμων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, αν και δεν έχουν μεγάλη ένταση, αλλά αναμένεται να ενταθούν μετά τις 10:00. Αυτήν την ώρα έχει βοριά που μάλλον ευνοεί την κατάσταση, καθώς στρέφει την φωτιά προς τα νότια, όπου είναι πολλά καμένα.