Φωτιά Ηλεία: Αναζωπυρώσεις στη Νεμούτα- Προς Αρκαδία το ένα πύρινο μέτωπο

Νέα εντολή εκκένωσης για τρεις οικισμούς

To πύρινο μέτωπο στη Νεμούτα Ηλείας- ρεπορτάζ δελτίου ειδήσεων Star

Εφιαλτική ήταν η νύχτα και για την Ηλεία. Ένα πύρινο μέτωπο κινείται προς την Αρκαδία, ενώ υπάρχουν τέσσερα ενεργά μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή.

Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Νεμούτα, ακριβώς στην είσοδο του χωριού. σύμφωνα με το ilialive. Κάτοικοι και εθελοντές, δίνουν την μάχη τους στο έδαφος ενώ από αέρος επιχειρεί ελικόπτερο Ericsson με στοχευμένες βολές πάνω στις εστίες.

Στο μεταξύ νέα εντολή εκκένωσης δόθηκε από τις αρχές το πρωί του Σαββάτου, στις περιοχές του Λούβρου, Άνω Λούβρου Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια, σύμφωνα με το ilialive.

Παρόλο που η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, παραμένει επικίνδυνη και λόγω του ότι αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων, οι Αρχές εκτιμούν πως πρέπει να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή για την προστασία των πολιτών. Εντολή εκένωσης στις παραπάνω περιοχές έχει δοθεί και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Ανυπολόγιστες ζημιές στην Ηλεία- Καταστροφές στο χωριό Λάλας/ φωτογραφία Eurokinissi

Φωτιά Ηλεία: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία

«Το πύρινο μέτωπο που έκαιγε πυκνό δάσος στην περιοχή Νεμούτα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προχώρησε νότια και πέρασε στην περιοχή Λιβαδάκι, της γειτονικής Αρκαδίας» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν κοινότητες του δήμου Πύργου.

Φωτιά στην Ηλεία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Καίγονται σπίτια

Ένα άλλο μέτωπο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρόκαμπου, αφού πρώτα έγινε «διακλάδωση» της φωτιάς της Νεμούτας, με μία άλλη φωτιά, από την περιοχή της Μιράκας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν γύρω από τις περιοχές Ξηρόκαμπος, Βασιλάκι, Λούβρο και Άσπρα Σπίτια.

Φωτιά Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες στη Νεμούτα - Δίπλα στην Αρκαδία

Στα μέτωπα της Ηλείας επιχειρούν από τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου στις περιοχές, Αρχαία Ολυμπία και Λαμπέτι Ηλείας, επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Καταστροφές στο χωριό Λάλας/ φωτογραφία Eurokinissi

Φωτιά Ηλεία: Τα ενεργά μέτωπα

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηλείας, Βασίλειο Γιαννόπουλο, υπάρχει ένα μέτωπο στον δήμο Πύργου σε Κολίρι, Λαμπέτι, Βαρβάσαινα. Όπως είπε στον Ant1, υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο στις κοινότητες Κρυονέρι, Λατζόιο, Χελιδόνι στον δήμο αρχαίας Ολυμπίας. Το τρίτο μέτωπο που πέρασε από Λάλα έχει κατευθυνθεί σε Νεμούτα και Αχλαδινή και από χθες έχει περάσει στην Αρκαδία. 

Σοβαρό είναι το μέτωπο σε Ξηρόκαμπο, Βασιλάκι, Κάμενα καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή πευκοδάσους.

Πύρινα μέτωπα στην Ηλεία- βίντεο Ant1

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του patrisnews, Παναγιώτη Παυλόπουλο, ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα μέτωπα στις περιοχές: Πύργος, Κολίρι, Λαμπέτι, Αμπελώνας, χθες το βράδυ. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο που είναι επικίνδυνο είναι στο Ξηρόκαμπο, τοπική κοινότητα της αρχαίας Ολυμπίας είπε ο ίδιος στον Ant1.