Τροχαίο Κρήτη: Αν τους είχαν βρει νωρίς θα ζούσε και ο οδηγός

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Τι είπε φίλος του ζευγαριού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (19/4)

Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) στο ύψος το Μπαλί αναζητά η τροχαία, ώστε να διαπιστώσει να εμπλέκεται ή όχι άλλο όχημα. 

Την ίδια ώρα το πόρισμα του ιατροδικαστή σοκάρει, καθώς προσδιορίζει το συμβάν μία εβδομάδα πίσω, περίπου στις 12 ή 13 Απριλίου. 
Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη Μπελιβάνη που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή, η σορός του 42χρονου Νέιθαν ήτανσε προχωρημένη σήψη κατά τον εντοπισμό του, ενώ ο χρόνος θανάτου του προσδιορίζεται την περασμένη Δευτέρα ή Τρίτη. 

Τροχαίο Κρήτη: Ήταν πέντε μέρες δίπλα στον νεκρό σύζυγό της

Επίσης όπως είπε, ο άτυχος άνδρας θα ήταν ζωντανός αν είχε εντοπιστεί έγκαιρα κι είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο. 

Αιτία θανάτου είναι η αιμορραγική καταπληξία, η οποια οφείλεται σε κακώσεις σπλάχνων κοιλίας. 

«Οι κακώσεις δικαιολογούν επιβίωση, κάτι που σημαίνει αν είχε εντοπιστεί έγκαιρα, ίσως και να μπορούσε να σωθεί», είπε.

Η σύζυγος του θύματος θα ρίξει φως στις συνθήκες του τροχαίου

Από την άλλη η σύζυγος του 42χρονου, η οποία άντεξε σχεδόν πέντε μέρες δίπλα στο άψυχο κορμί του συντρόφου της, δίνει μάχη στο νοσοκομείο για να επιβιώσει και είναι η μοναδική που μπορεί να ρίξει φως στις συνθήκες του τροχαίου. 

Τροχαίο Κρήτη: Έμεινε για ώρες αβοήθητη δίπλα στον νεκρό σύζυγό της

Η 32χρονη Βέτα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρά τραύματα σε θώρακα, κοιλιά και οστά. 

Οι αρχές καλούν όποιον γνωρίζει το παραμικρό να προσέλθει στο αστυνομικό τμήμα για να συνεισφέρει στις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, ώστε να δοθούν απαντήσεις στους συγγενείς του 42χρονου. 

Πώς έγινε το τροχαίο

Ο Νέιθαν και η Βέτα ξεκίνησαν από την Ιεράπετρα, όπου διέμεναν, για τα Χανιά, ώστε να ολοκληρώσουν την αγοραπωλησία ενός τζιπ, όμως υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες ενεπλάκησαν σε τροχαίο στο ύψος του Μπαλί στο Ρέθυμνο. 

Το ζευγάρι καθυστερούσε να επιστρέψει και οι φίλοι τους ανησύχησαν. Είχαν να δώσουν σημεία ζωής από την περασμένη Δευτέρα, δεν είχαν εμφανιστεί στη δουλειά τους και οι φίλοι τους ξεκίνησαν να τους αναζητούν. 

Ο πατέρας του 42χρονου είχε επικοινωνήσει μαζί του τελευταία φορά στις 12 Απριλίου κι ήταν εκείνος που δήλωσε την εξαφάνισή του. 

Τελικά το ζευγάρι το εντόπισε ένας φίλος τους ανάμεσα σε πυκνούς θάμνους, όταν είδε μια σπασμένη μπάρα στον δρόμο. Πρόκειται για μια απίστευτη τραγωδία, αφού ο άτυχος άνδρας θα μπορούσε να σωθεί αν είχε βρεθεί νωρίτερα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο