Self test: «Πράσινο φως» για τα 9,4 εκατ. τεστ από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Οι διαδικασίες διάθεσης κρίθηκαν νόμιμες

Βήμα - βήμα η διαδικασία για το πώς θα κάνετε το self test. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 1/4.

Νόμιμες κρίθηκαν οι διαδικασίες για την προμήθεια των self test από το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφαση του κλιμακίου του Ανώτατου Δικαστηρίου που προχώρησε σε λεπτομερή έλεγχο των συμβάσεων πέντε εταιρειών που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία. 

Self-test: Bήμα βήμα πώς κάνουμε στο σπίτι μας το τεστ για τον κορωνοϊό

Στο «δια ταύτα» της 16σέλιδης πράξης του Κλιμάκιου του ΕΣ αναφέρεται:

«Το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των ελεγχόμενων πέντε (5) σχεδίων σύμβασης για την προμήθεια από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εννέα εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων (9.400.000) ταχέων διαγνωστικών του κορωνοϊού SARS- CoV-2 τεστ με τη διαδικασία του self-testing (αυτοελέγχου-αυτοδιάγνωσης, κατά τα αναφερόμενα ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσης».

Self test: Από τη Δευτέρα στα φαρμακεία – Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

Όπως όλα δείχνουν, τα τεστ ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού (self test) θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Self test: Από Δευτέρα στα φαρμακεία – Πώς θα τα προμηθευτείτε

Αναμένεται να είναι υποχρεωτικά σε πολλούς κλάδους, όπως το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον τουρισμό, τη μεταποίηση, τις μεταφορές χερσαίες, ακτοπλοϊκές και αεροπορικές, τις εκπαιδευτικές μονάδες σε καθηγητές και μαθητές και τα δικαστήρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.