Εξαδάκτυλος: «Τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν διασωληνωμένοι και θάνατοι»

«Έχουμε μπροστά μας δέκα πολύ δύσκολες μέρες»

Για δέκα δύσκολες μέρες που ακολουθούν έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλος, προβλέποντας ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε αύξηση τόσο στους διασωληνωμένους, όσο και στους θανάτους από κορωνοϊό. 

Παυλάκης: «Θα γίνουμε Μπέργκαμο σε μια εβδομάδα αν ανοίξει τώρα η αγορά»

«Έχουμε μπροστά μας 10 δύσκολες ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι σταθεροποιητικές για την πορεία της πανδημίας και το ΕΣΥ. Έχοντας εκπλαγεί δυσάρεστα από το τρίτο κύμα, θα ήταν πολύ δύσκολο ένα ταυτόχρονο άνοιγμα των δραστηριοτήτων», είπε στον ΑΝΤ1.

«Τις επόμενες ημέρες θα επιδεινωθούν οι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, το τρίτο κύμα του κορωνοϊού αποδείχθηκε πολύ σκληρό.

Άνοιγμα τουρισμού και πριν τις 14 Μαΐου – Τα μέτρα για ασφαλές καλοκαίρι

Αναφερόμενος στο άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων, τόνισε πως το λιανεμπόριο θα μπορούσε να αποδειχθεί το σχετικά ασφαλέστερο και πρότεινε να είναι αυτό που θα ανοίξει πρώτο. 

Ωστόσο εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το άνοιγμα των σχολείων, επισημαίνοντας ότι αν γίνει αυτό θα πρέπει να ανοίξουν μόνο τα Λύκεια. 

Κορωνοϊός: 3.133 νέα κρούσματα και 72 νεκροί

Για το άνοιγμα της εστίασης υποστήριξε ότι ακόμα και το άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους ενέχει πολλούς κινδύνους και επανέλαβε πως θα πρέπει να ανοίξει μόνο όταν τα επιδημιολογικά στοιχεία δείξουν ότι κάτι τέτοιο είναι ασφαλές. 

Σχολιάζοντας τέλος το πείραμα στη Βαρκελώνη, με τα 5.000 άτομα που παρακολούθησαν συναυλία είπε πως ο ίδιος είχε προτείνει πιο εντυπωσιακό πείραμα, ωστόσο τα πειράματα δεν έχουν πάντα θετικό αποτέλεσμα και μπορεί να μη μας αρέσει στο τέλος.