Η Κοτανίδου «καρφώνει» την Επιτροπή: «Οδηγούμαστε σε λάθος αποφάσεις»

«Έχουμε χάσει τον δρόμο μας» ανέφερε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ

Στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα μέτρα αναφέρθηκε η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

«Είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να βγαίνει ένα Δελτίο Τύπου μετά την συνεδρίαση της επιτροπής, το οποίο να έχει bullets που να εξηγούν για ποιον λόγο παίρνονται τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου.

Καθαρά Δευτέρα χωρίς πέταγμα χαρταετού – Σκέψεις να κλείσουν πάρκα

Μάλιστα, υποστήριξε ότι ενώ όλα πήγαιναν καλά στην αρχή της πανδημίας, «κάπου στη μέση το χάσαμε».

«Η επιτροπή, ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων» ανέφερε η καθηγήτρια.

«Πολύ δυσάρεστο να αρνούνται τον εμβολιασμό οι νοσηλευτές»

Η κ. Κοτανίδου αναφέρθηκε στην άρνηση ενός μεγάλου μέρους του νοσηλευτικού προσωπικού να εμβολιαστεί, σε αντίθεση με το ιατρικό προσωπικό που έχει κάνει το εμβόλιο, σε μεγάλο ποσοστό.

«Το πολύ δυσάρεστο είναι ότι μεγάλο ποσοστό από το νοσηλευτικό προσωπικό αρνείται να κάνει τον εμβολιασμό ακόμα και τώρα. Ευτυχώς στους γιατρούς αυτά τα ποσοστά είναι μικρά με διάφορες δικαιολογίες. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι συνήθως άνθρωποι κάτω των 44 ετών. Θεωρούν ότι είναι άτρωτοι. Το ονομάζουν απλή ίωση όπως οι περισσότεροι αρνητές» είπε χαρακτηριστικά στη διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ