Lockdown: Ποια μέτρα ισχύουν σε Αρκαδία και Ναύπλιο από σήμερα

Πιο αυστηροί περιορισμοί έως την 1η Μαρτίου λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου μπαίνει από σήμερα η Περιφέρειακή Ενότητα Αρκαδίας, ενώ ο Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο περιοχές από σήμερα, Πέμπτη 25/2 και ώρα 06:00 το πρωί, έως και τη Δευτέρα 01/03 και ώρα 06:00 το πρωί μπαίνουν σε σκληρό lockdown

Lockdown: Η έκρηξη κρουσμάτων φέρνει παράταση πιθανόν και δύο εβδομάδων

Τα μέτρα που ισχύουν για την Αρκαδία είναι υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και δεν επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας. Τέλος, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί.

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Τι θα ισχύσει το Πάσχα

Στο Ναύπλιο η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί, ενώ θα συνεχίσει η δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.  Εξ αποστάσεως θα γίνεται η εκπαίδευση για Λύκεια. Ακόμη, στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία η εξυπηρέτηση γίνεται με ραντεβού.

Σκληρό lockdown και στην Αρκαδία - Σε αυξημένο κίνδυνο το Ναύπλιο

Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της. 

Σύμφωνα με πηγές από την Πολιτική Προστασία, στην Αρκαδία, οι περισσότερες συρροές κρουσμάτων έχουν να κάνουν με τους εργασιακούς χώρους.